Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí česnekačka

Polévky skvěle zaženou malý i velký hlad a v české kuchyni jsou prostě nezastupitelné. Česnečka podpoří obranyschopnost organismu a navíc je jednoduchá a rychlá na přípravu.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marti.ext

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 294 kJ /
1 265 kcal
Bílkoviny31,63 g
Tuky99,54 g
Vláknina14,20 g
Cholesterol 359 mg
Sodík 2,23 g
Sůl5,46 g
Sacharidy57,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vody dáme vařit na kostky nakrájené brambory, přidáme kmín, bujon a prolisovaný česnek. Krok 2: Mezitím si nakrájíme slaninu na droboučké kostičky, rozehřejeme na pánvi a přidáme nakrájenou klobásku nebo uzené maso, chvíli restujeme, pak vše vlijeme do polévky, dochutíme. Krok 3: Když jsou brambory měkké, rozklepneme do nich vejce a rozmícháme. Při podávání posypeme pórkem, nastrouhaným sýrem a kousky opečeného chleba.

TIP: Česnečka, oblíbená polévka - jednoduchý postup

Zveřejněno 9. 11. 2010

Poznámka autorky marti.ext

nase nejoblibenejsi polevka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí česnekačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g2wG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí česnekačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g2wG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Moje česnekačka je starý recept od mojí babičky.Jemně nakrájíme slaninu a v ní osmažíme na kostičky nakrájený chleba.Osmažené kostičky chleba vyjmeme a dáme do misky ve které budeme polévku podávat.Do zbylého výpeku nalijeme nejlépe jakýkoliv vývar a přidáme nadrobno nakrájenou klobásku.Provaříme jen krátce a do vařící polévky vklepneme vajíčko.Dále nevaříme.Bílek se zatáhne a žloutek zůstane"syrový"..Tři stroužky česneku rozetřeme a vložíme do misky.Vývar nalijeme do servírovací misky s osmaženým chlebem.Necháme krátce ustát a polévka je připravena ke konzumaci.Nic není připálené a celý obsah je naprosto vyvážený.A velice chutný.Vyzkoušezte a budete překvapeni...

Marti, tvoje domácí česnekačka je moc dobrá. :-p Poslala jsem jí fotky a bod. :-)

:yes::yes:

Marti, jelikož jsme z jedné rodiny, tak si tady všichni tykáme;-):-D Jsem ráda, že jsi nakukovala a že vaříš z Topek:yes:

Dekuji za uvitani, nejsem tady nova, jen nove prihlasena, jinak podle vasich receptu varim porad a moc nam chutnaji...:-)):yes::-D

Marti.ext, vítám tě v naší Topkové rodině, jako nového člena a přeji ti, aby se ti tady líbilo a byla jsi spokojená s recepty;-)
Jinak česnečka je každá voňavá, ale ta tvoje je umocněná ještě uzeným. Škoda, že není fotka, snad jí někdo udělá a vyfotí. Dávám ti 2.bod:yes:

:-K

Tématické fráze:
cesnekacka, pravá česnekačka, recept na dobrou česnekačka, česnekačka s bramborem, nejlepší česnekačka, česnekačka se sýrem, česnekačka recept, polévka česnekačka, recept na česnekačku, cesnekacka polevka, kremova cesnekacka, dobrá česnekačka, česnekačka moravská, česnekačka s klobásou, recept česnekačka, česnekačka s tvarůžkou, recepty cesnekacka, pravá česnekačka recept, česnekačka s uzeným, česnekačka s brambory

Suroviny:
brambory, klobása, slanina, česnek, bujón zeleninový, vejce, sýr, pórek, kmín celý, chléb

Přidat fotografie receptu