Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát se vyrábí snad v každé rodině. Do základního předpisu na vánoční bramborový salát se podle rodinných nebo krajových zvyklostí přidávají i jiné druhy zeleniny, vařená vejce, uzeniny, šunka apod.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marsialis

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 120 kJ /
1 702 kcal
Bílkoviny43,96 g
Tuky2,74 g
Vláknina58,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 291 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy348,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na menší nudličky přímo do velké mísy. Krok 2: Do mísy dále vsypeme obsah skleničky (mrkev a hrášek), na drobno nakrájenou spařenou cibulku a nakrájené okurky. Zalijeme směsí tatarské omáčky a majonézy. Krok 3: Směs tatarské omáčky a majonézy:
Tatarskou omáčku s majonézou vlijeme do nové misky, kam dáme podle chuti lžíci hořčice, sůl a pepř. Přidáme trochu láku z okurek a promícháme. Tuto směs pak přidáme do salátu. Krok 4: Salát mícháme ručně, aby se nám brambory ještě více nerozmačkaly. Podle chuti osolíme, opepříme a uložíme v chladu. Krok 5: Podáváme na druhý den.

Nejlepší bramborové saláty

Zveřejněno 10. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční bramborový salát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yXVE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční bramborový salát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yXVE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

jana ševčikova: také jsem používal gothaj. Potom dietní. Oba zkazili. Tak teď už několik let používám špekáčky z Globusu. Jsou stále chuťově velmi dobré a voňavé.

jarda Kadic:
To je vídeňský salát... když je dobře udělaný je dobrý;-)

jana ševčikova 18. 12. 2012 15:20
Já dělám bramborový salát klasický s majonézou nakonec přidám asi 25dkg gothajskeho salámu značně tím získá na chuti;-)

Myslím, že co kraj, to trochu jiný salát, zásadní suroviny jsou většinou stejné, ale to co mě dali na talíř Budějicích v roce 1970, za to by se tenkrát měli smažit v očístci.Byly to brambory s okurkou a cibulí, zalité nějakou kyselou vodou, prostě hrůza!!!!:-O

petr jumbo 10. 9. 2012 20:37
uz se zase tesim bude zase salatek a kapr

:-p už je v ledničce,už teď je výborný :-K

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: :-D:-?:-)):-D:-)):-D

Robievame vianočný zemiakový šalát presne rovnako, takto ho robievala už babička :-D Akurát cibuľu nerežeme na drobno, ale na kolieska a pridávame vajíčka.
Tiež miešame tatarku a majonézu s horčicou a nálevom z uhoriek zvlášť, pretože ak sa to pridá rovno do šalátu, nepremieša sa to rovnomerne. Tak už len zľahka zamiešame celý šalát.
Zemiakový šalát na Vianoce je jedenkrát do roka, čo použijem majonézu a tatarku, inak používam jogurt a kyslú smotanu, ale na iné šaláty. Tento je len na Vianoce, inak zemiakové šaláty rôzne :-D;-)

chocolate 10. 11. 2010 19:43
Nic ve zlém prosím:-K, ale Václavovi F. a k.Radulce recepty opravují administrátorky (myslím po gramatické stránce).Nešlo by i tento recept lehce stylisticky dotáhnout?

Marsialis, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo a pozor na závislost, je to raz dva jak připomněla Špagetka;-)
K receptu: je jasný, že každý má ten svůj nejlepší a doma oblíbený. Je to na každém co do něj dá. Já dělám jinak, tatarku nee, když tak někdy dám pár lžic zakysané smetany, ta ho hodně ovlaží, někdy nastrouhám, nebo nakrájím jablko, dávám i dost petrželky kudrnky a jiné.....Tobě dávám 8.boda:yes:

Marsialis ok, beru zpět, každý je zvyklý jinak;-) Vítáme tě mezi topáky:-):-K. Já dělám salát už dlouho bez majonézy a tatarky.;-)

:-)):-)) autorce, komentářům dávám:yes::-)):-K

Receptů na bramborový salát jsou snad stovky, každý si přidá to, co má rád. Já dávám i celer, někdo ho nejí. A tu cibuli spařím ve sladkokyselém láku, který dávám do salátu. A majonézu nepřidávám na zaležení vůbec, nechám na stole a kdo chce, tak si ji do salátu namíchá sám. Já ji tam někdy chci a někdy ne. Znám i recepty s jablkem, houbami, prostě každému dle jeho chuti:yes:

Marsialis - ať se ti tu líbí a bacha, hrozí tu doživotní návykovost :-DJinak souhlasím s Cathleen, velice podobně ho děláme - Sůvičko - můj muž třeba vajíčko v salátu nesnáší ale miluje hooodně okurek v něm, já naopak můžu... takže děláme kompromis, pro mě vajíčko, pro něj okurky, po kterých se může utlouct.
Každopádně :yes::yes::yes: a to že ten popis není úplně dokonalý... a kdo je:-?, navíc určitě s vkládáním dalších receptů už autorka bude zkušenější :yes::yes:

No to míchání majonezy s tatarkou zvlášť, má někdy své důvody.Pokud má někdo např.moučnaté brambory(dneska se nedozvíte nikde sortu,leda max druh ABC),tak než se vše řádně promíchá je z toho kaše.Já také nejdřív smíchám pokud nedělám tu svou vařenou majonezu,vše tekuté ve velké míse a pak přidám ostatní.Autorka si to holt dělá po svém.Nic na tom neni.Jen bych upravila přidání okurek dle chuti a ne podle zabarvení.Pro začínající to může být nesroumitelné.Pak cibule spařit do měkka znamená spařit vodou či podusit či blanšírovat?Určitě autorka opraví a bude to v pořádku.;-):-)

Tématické fráze:
bramborový salát, bramborový salát recept, vánoční salát, bramborový salát top recepty, recept bramborový salát, tradiční bramborový salát, jak spařit cibuli, klasický bramborový sálát, bramboroví salát, výborný bramborový salát, tradiční bramborový salát recept, bramborový salát od babičky, bramborový salát s tatarkou, recept na bramborový salát, recepty bramborovy salat, vanocni bramborový salát bez majonézy, vanocni bramborový salát s majonézou, bramborový salát recepty, nejlepší bramborovy salát, recepty na bramborový salát

Suroviny:
brambory, mrkev, cibule, okurka čerstvá, lák okurkový, tatarská omáčka, majonéza, sůl, pepř mletý, hořčice

Přidat fotografie receptu