Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky v jemné zeleninové omáčce

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 819 kJ /
1 391 kcal
Bílkoviny140,18 g
Tuky70,33 g
Vláknina12,93 g
Cholesterol 306 mg
Sodík 1,24 g
Sůl2,83 g
Sacharidy44,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso pokrájame na kocky, koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame tiež na kocky. V hrnci rozpálime olej, orestujeme na ňom mäsové kocky do hneda a vyberieme. Krok 2: Na výpeku z mäsa orestujeme slaninu, pokrájanú na kocky, cibuľu a zeleninu, kým sa rozvonia a mrkva pustí farbu, do odparenia tekutiny. Krok 3: Vrátime mäso, posolíme len mierne (vývar je dosť slaný), pridáme koreniny a podlejeme vývarom. Prikryté dusíme do zmäknutia mäsa, za podlievania vývarom. Krok 4: Mäkké mäso vyberieme na tanier, bobkový list vyhodíme a obsah hrnca spolu aj s koreninami rozmixujeme do hladka. Krok 5: Pridáme horčicu, premiešame, ochutíme cukrom citronovou šťavou, sladkou smotanou, pridáme mäso a necháme prehriať. Krok 6: Podávame horúce s knedľou, dusenou ryžou, varenými zemiakmi. Nezahusťujeme ničím, omáčku dostatočne zahustí rozmixovaná zelenina, výsledná chuť je jemne sladkokyselá a ľahko korenená.

Zveřejněno 12. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: vlastný recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky v jemné zeleninové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Lwy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky v jemné zeleninové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Lwy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tak to jdu zkusit. Bude to taková falešná svíčková :-p

Sodovka, to som nevedela, dakujem za fajn radu:-))

Hořčici doporučuji orestovat na výpeku již ze zeleninou. Hořčice osmáhnutá pustí aroma.

Iby,dělávám takto rychlou svíčkovou.Jen nedávám jalovec.Maso nechávám v celku,kvůli vyndavání.Trvá to akorát déle,než maso změkne.:yes::-)

Přesně tak dělám svíčkovou.

Takové omáčky jsou u nás hodně oblíbené, Ibi;-):-p:yes:

Tématické fráze:
omáčky z vepřového, vepřové kostky na zelenine, vepřová omáčka se zeleninou, omáčka z vepřového, veprove kostky v omacce masa omacky, vepřová omáčka recept, vepřové kostky, jemná zeleninová omáčka, zeleninová omáčka s vepřovym masem, omacky zeleninou z veproveho masa, omáčka z vepřového masa, vepřová omáčka, omáčka z vepřového se zeleninou, omáčky z vepřového masa se zeleninou, omáčky z vepřových kostek, kureci s mrkvi a lecem a knedlou, omacka z veproveho na zelenine, vepřové maso s rozmixovanou zeleninou, omáčka z vepřového masa a zeleninou, vepr.ragu

Suroviny:
maso vepřové, cibule, mrkev, kořen petržele, celer, smetana sladká, vývar kuřecí, hořčice plnotučná, bobkový list, koření nové koření, jalovec, pepř celý, šťáva citronová, cukr krystal, slanina uzená, olej

Přidat fotografie receptu