Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Divoká konina nebo hovězí na žampionech

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 225 kJ /
1 249 kcal
Bílkoviny245,79 g
Tuky15,77 g
Vláknina5,15 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 812 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy29,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kusy, jako u guláše, aby bylo dřív hotové, cibuli na menší kousky a žampiony na plátky. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso, které prudce restujeme, pak ztlumíme oheň a dusíme ve vlastní šťávě. Krok 2: Když se šťáva téměř vydusí, přilijeme vodu, dáme masox, nové koření, pepř, bobkové listy, jalovec, rozmarýnu, marmeládu a dusíme tak dlouho, až je maso měkoučké. Krok 3: Když nám začne maso měknout, přidáme žampiony, sůl a celou dobu dušení doléváme vodu, vždy tolik, kolik chceme omáčky. Nakonec do smetany rozmícháme mouku, vlijeme do omáčky, dochutíme, promícháváme a při tom chvíli necháme bublat.

Zveřejněno 12. 11. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Dali jsme si s chutí, takové omáčky máme moc rádi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoká konina nebo hovězí na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8XP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoká konina nebo hovězí na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8XP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Bibinka::-8:-8:-8 je mi ctí:-8 to si ani nezasloužím:-8 zas takový fotograf nejsem:-):-8

rebeka:Rebíčku, máš to moc pěkné, tak jsem ti za odměnu dala tvojí fotku jako hlavní, je to hezčí, než ty moje;-)

Bibulko,nechala jsem se inspirovat tvým receptem:-K
měla jsem hovězí krk,místo žampionů jsem dala sušené houby od Ivy;-),čímž ji tímto ještě jednou děkuji:-)
smetanu jsem nedávala
celé jsem to dělala v PH
je to výborné,dávám ti další bodík a foto:-):-K

Silvie H. 24. 1. 2011 19:09
Díky za receptík,sice s hovězím,ale výborný!:yes::-p

No to může šmakovat.:yes: Sice koninu nejíme a nic proti ní a abych pravdu řekla, ani jí neseženu,leda salám,tak hovězí bude také dobré.:yes::-)

:-p:yes:vyzkouším z hovězího;-):yes::-K

Všem děkuji za pěkné komentáře:yes:;-)

:-O:-p noo, jsem holt kanibal, no...:-/:yes::yes:

Bibinka, super :yes::yes::-D + 8

zase chtěj zežrat konííčkááá bůůůůůééééé;-(
ale s tou hovězinkou to bude jistojistě mňám:-p;-)

Konina - mňam !;-)

+5:yes:za príma mňamku:-pkterou si ukládám:yes::-*
Koník,nebo kravička-nohu si může zlomit každý:-)

Pajajo, to bys mi udělala fakt radost-udělej, je to moc dobrý a dokonce i s tou rýží, dneska jsou knedlíky;-)

Bibinko, tak to bude dobrota. Jelikož hovězí u nás vede na celé čáře a receptů z něj nikdy není dost, tak Tvůj recept ukládám a vyzkouším. :-O:yes: +2

Špagetko, myslíš jako já, proto jsem tam raději napsala i hovězí, ale jestli to bude co platné to ti nevím;-)

Tématické fráze:
hovězí na žampionech, konina, hovězí krk na žampionech, konina recepty, hovězí guláš na žampionech, recepty z konského masa, hovězí medailonky na žampionech, hovězí kostky na žampionech, hovezi na zampionech recept, recept hovězí krk na žampionech, hovezi hrudi na houbach, hovězi krk na štavě, dušené hovězí na žampionech, hovezi platek na zampionech, hovezi krk se zampiony, hovezi na houbach, kolik soli na hovězí krk, konina na smetaně, hovezi krk, zampiony, recepty na koninu

Suroviny:
maso koňské, cibule, žampióny, koření nové koření, pepř, bobkový list, jalovec, rozmarýn, masox, citron, marmeláda višňová, smetana ke šlehání, mouka hladká, olej, sůl

Přidat fotografie receptu