Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 225 kJ / 1 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 245,79 g |
Tuky | 15,77 g |
Vláknina | 5,15 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 1,91 g |
Sacharidy | 29,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kusy, jako u guláše, aby bylo dřív hotové, cibuli na menší kousky a žampiony na plátky. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso, které prudce restujeme, pak ztlumíme oheň a dusíme ve vlastní šťávě.
Krok 2: Když se šťáva téměř vydusí, přilijeme vodu, dáme masox, nové koření, pepř, bobkové listy, jalovec, rozmarýnu, marmeládu a dusíme tak dlouho, až je maso měkoučké.
Krok 3: Když nám začne maso měknout, přidáme žampiony, sůl a celou dobu dušení doléváme vodu, vždy tolik, kolik chceme omáčky. Nakonec do smetany rozmícháme mouku, vlijeme do omáčky, dochutíme, promícháváme a při tom chvíli necháme bublat.
Zveřejněno 12. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Divoká konina nebo hovězí na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8XP
Moje poznámka
Divoká konina nebo hovězí na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8XP
Nejnovější recepty
Ovocné želé kopečky
Přidáno před 1 hodinou
Hrušky zapečené s medem a ořechy
Přidáno před 1 hodinou
Koláčky s krouceným okrajem
Přidáno před 1 hodinou
Koláčky z listového těsta s malinami a borůvkami
Přidáno před 1 hodinou
Jarní salát s raným zelím
Přidáno před 2 hodinami
Máslová dýně s lilkem, paprikami, mrkví a cizrnou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
vakl1 před 1 hodinou
Bramboračka č. 3
vakl1 před 1 hodinou
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Jasminka4 před 2 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Bretik před 3 hodinami
Koprová omáčka
starky59 před 4 hodinami
Šlehačkový beránek
TerezaD před 6 hodinami
Závin se zelím a anglickou slaninou
Alicia8 před 9 hodinami
Uzená cibulačka se šalvějí
Raymond před 10 hodinami
Vajíčkový salát
Slavista62 před 12 hodinami
Pochválená játra
Slavista62 před 12 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na žampionech,
konina,
hovězí krk na žampionech,
konina recepty,
hovězí guláš na žampionech,
recepty z konského masa,
hovězí medailonky na žampionech,
hovězí kostky na žampionech,
hovezi na zampionech recept,
recept hovězí krk na žampionech,
hovezi hrudi na houbach,
hovězi krk na štavě,
dušené hovězí na žampionech,
hovezi platek na zampionech,
hovezi krk se zampiony,
hovezi na houbach,
kolik soli na hovězí krk,
konina na smetaně,
hovezi krk, zampiony,
recepty na koninu
Suroviny:
maso koňské,
cibule,
žampióny,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
jalovec,
rozmarýn,
masox,
citron,
marmeláda višňová,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
olej,
sůl
Komentáře (16)