Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyjevský kotlet v mojí úpravě

Hodnocení receptu je 4,4 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Predný diel kuraťa rozsekneme pozdlžne na polovicu, každú polovicu ešte šikmo na polovicu, odstránime kožu, horné polovice vykostíme, ale ponecháme hornú časť krídlovej kosti, čím vytvoríme kotletu, ktorej mäso pozdlž rozovrieme ostrým nožom. Krok 2: Kuraciu kotletu nasolíme. Krok 3: Kosti a kožu použijeme na polievku, prsia na iné jedlo. Krok 4: V miske rozmiešame maslo so soľou, mletým čiernym korením, citronovou šťavou, horčicou, petržlenovou vňaťou a z bylinkového masla vyformujeme 4 hranolčeky 4x1 cm, dáme do mrazničky stuhnúť. Krok 5: Do rozovretej kotlety vložíme hranolček masla, obalíme mäsom, zopneme špáradlami, 2x obalíme v trojobale, aby maslo pri vysmážaní nevytieklo, odložíme na 2 hodiny do chladničky a pred vysmážaním dáme ešte na 15 minút do mrazničky. Krok 6: Mrkvu, pokrájanú na kocky uvaríme v osolenej a osladenej vode al dente, v tej istej vode krátko obvaríme hrášok a scedíme. Krok 7: Očistené zemiaky pokrájame na tenké plátky, plátky na jemné prúžky. Krok 8: Zemiakovou slamou vystelieme sitko na čaj,vysmažíme v rozpálenom oleji do zlata a vyklopíme. Krok 9: Necháme "zemiakové hniezda" odsať od tuku na papierovej utierke. Krok 10: Kotlety vložíme do hlbšej vrstvy rozpáleného oleja, vysmážame do zlato-červenej farby, obrátime, stiahneme plameň, dosmažíme a dáme odsať od tuku na papierovú utierku. Krok 11: Podávame horúce so zemiakovými hniezdami, obložené mrkvou, hráškom, kolieskami citrona a kapiou. Mäso je od bylinkového masla jemne ochutené a šťavnaté.

Zveřejněno 14. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: známy ukrajinský recept, existuje viacero variant prípravy, Kyjevský kotlet nechýba na žiadnom jedálnom lístku lepšej reštaurácie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyjevský kotlet v mojí úpravě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1kO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyjevský kotlet v mojí úpravě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1kO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

chocolate 17. 11. 2010 17:37
Moje zamilované jídlo, které nám dělávala babička.Do originálního byl.másla patří estragon, ale nám chutnalo s petrželkou, přesně jako v receptu paní Ibolye.S hořčicí neznám, ale určitě vyzkouším.
Děkuji za recept:-K.

Dakujem za pekné hodnotenie a za bodíky:-))

Janka, ano, celé prsia aj s krídlovou kosťou:-))

Hezký fotopostup. Opět přiblblá otázka, jak už mým zvykem..:-DCo je to přední díl kuřete? Prsa?:-S

:yes::-*mňam:-K

Totot je senzační záležitost.:yes::-)

Tématické fráze:
kyjevský dort recept, kyjevský plátek, kyjevsky dort, uprava veprove kotlety, kyjevský řízek, kyjevský vepřový plátek, kyjevský kotlet podle pohlreicha, kijevský kotlet, kijevsky dort, obložené kotlety, kyjevsky veprovy kotlet, vepřový kyjevský kotlet, oblozena kotleta, vepřová kotleta úprava, ukrajinské kotlety, kyjevské řízky, kureci kotlety, plněné kotlety bílá paní, kyjevskýkotlet, recept na kyjevský dort

Suroviny:
kuře, máslo, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, hořčice dijonská, nať petrželová, cukr krystal, mrkev, hrášek, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, olej, brambory, voda, citron, kapie červená

Přidat fotografie receptu