Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní pečená zelenina

V jednoduchosti je krása, říká se. Podzimní zeleninu tedy jen očistíme, nakrájíme na větší kusy a provoněnou kořením a česnekem ji upečeme na plechu v troubě. Můžeme podávat jako přílohu k masu nebo i jako samostatný bezmasý pokrm.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 454 kJ /
348 kcal
Bílkoviny10,76 g
Tuky0,86 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy69,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umyjeme tekvicu, vydlabeme, pokrájame (aj so šupou) na menšie, asi 2 cm hrubé kúsky. Krok 2: Baklažány aj so šupou pokrájame na 1 cm kolieska. Osolíme a necháme vypotiť. Krok 3: Cviklu očistíme, pokrájame na asi 0,5 cm polkolieska, cibuľu na tenka kolieska, očistené zemiaky na kolieska asi 0,5 cm. Do oleja pretlačíme cesnak, vmiešame korenie. Krok 4: Na plech dáme papier na pečenie, zeleninu, dobre osolíme a zmiešame s ochuteným olejom. Krok 5: Pečieme asi 45 minút na 180 °C . Najprv pod alobalom, ktorý v polovici pečenie odstránime.

TIP: Jak nejlépe skladovat dýně

Zveřejněno 14. 11. 2010

Poznámka autora magdalenka

Mali sme to ako prílohu dnes na obed k pečenému kuraťu, ale je to jedlé aj bez mäsa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní pečená zelenina

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/14gV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní pečená zelenina

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/14gV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

magdalenka: Recept je vynikající, dá se dělat s různými obměnami a já mám tu výhodu, že si všechny existující druhy vypěstuju sama ze semínek s předstihem v samozavlažovacích truhlících. Letos jsem měla 30 truhlíku, všechny jsou výborné, ale nejraději mám tu máslovou, muškátovou, letos se mě podařila hodně velká, tak z ní budu mít dostatek semen na příští rok, peču s kuskusem, burgurem, je to dietní, zdravé a hlavně bez chemie.
Děkuji paní Magdalence nejen za tento recept, ale i za :-)ty jiné, mamku jsem měla z Chorvatska, takže tam jsou podobné recepty s jižním srdcem a temperamentem.
MUDr. Alena Kovářová Brno

Marie Svarcova: :-K

:-)<3:yes::yes: také to mám ráda a nemusím ani mít maso, lilek je tam opravdu výborný :-K

SilviaD: :-K, aj ja milujem takéto veci.

Výborná zeleninka. My sme použili tekvicu, červenú repu, mrkvu, cibuľu, cesnak a zemiaky. Mali sme ju ako prílohu k pečenej kačke ale určite si ju niekdy spravíme aj samostatne ako hlavné jedlo.

výborné

hmmm, dobrota :-)

Jaromira18: :yes:

:yes::yes:Dobrůtka, taková jídla miluji.:-K:-K:-K

Elena::yes:

Výborné, nejvíce nám chutnal ten baklažán - lilek, bez něj to není ono. Díky.

HanaH: Vďaka za názor. Nám to chutilo.

myslím, že ten baklažán (lilek) se tam moc nehodí, ani svou podstatou, není to zimní zelenina, přestože se sem dováží i v zimě, neměl by se míchat s klasickou zimní:-/

:-O:-p:yes:

:-KHezká fotka a je fajn, že je tady tento recept, díky:yes::yes:+

;-):yes: to vypadá prudce jedle:-p;-):-K

Tanicka, nemyslím, že na panvici to bude ono. Cukor v repe aj med tým pomalým pečením mierne karamelizujú. Upeč si repu v alobale zabalenú a druhú uvar vo vode. Tie chute sa nedajú porovnať, je to niečo úplne iné...Alebo peč kratšiu dobu, uvidíš...

Divala jsem se na ten recept na repu.. popravde da doba peceni me docela odrazuje.. kdybych to opekla v kouscich na panvi, bude to aspon trochu podobne :)??

Jaruško, bylas u nás co :-D:-D:-D, jinak Majdi :-p:-p:yes::yes:

Tak už je to v troubě, začíná to vonět. Budeme to mít bez masa, takže asi s naším oblíbeným jogurtovým dipem (jogurt, česnek, tymián):-p

Tanicka, bez toho, že by som sa chcela vnucovať, vážne stojí za to ochutnať pečenú červenú repu:http://www.toprecepty.cz/recept/9828-pecena-cerven...

Tahle smes je moje oblíbená, přiznám se, řepu jsem taky ještě nikdy nepekla. Příště zkusím, snad tu ostatní zeleninu "nepřebije"...Posílám bod

podobne delavam taky, jen me nikdy nenapadlo pridat i cervenou repu. Ale az budu delat priste, urcite tuto "chybu" napravim, protoze repa je uzasna. bodik cislo 2 je zcela zaslouzeny :-K

Já mám poslední polovinu, právě jsem přemýšlela, že ji nastavím bramborami, řepou a včera jsem si koupila lilek, že ho taky přidám...tyto chutě se mnou doma sdílí starší dcera. Jsem ráda, že ještě někdo ;-):-K

Žižalka, neprekvapuje ma to...:-D Mohla som dať viac repy, lebo je úžasná v tom...
(ešte mám jednu tekvicu...)

:-D:-D Já se musím smát...přesně tuhle kombinaci mám naplánovanou na dnešní večeři:-O;-):-)):yes:

Tématické fráze:
zelenina pečená v troubě, pečená zelenina recept, pecena zelenina v troube, pečená zelenina, recepty pečená zelenina, pečená zelenina v troubě - recept, pečená dýně se zeleninou, pečená zelenina v troubě recept, pečená zelenina s lilkem, recept na pečenou zeleninu, pečená dýně s červenou řepou, pečená zelenina s dipem, recept pečená zelenina, babicovy dobroty recepty ze 14.11.2010, pečená zelenina na pánvi, jak se peče zelenina, zimní pečená zelenina v troubě, pečená zelenina na medu, recepty na pečenou zeleninu, pečená zelenina dýně

Suroviny:
dýně, řepa červená, brambory, cibule, lilek, sůl, koření provensálské, česnek, olej

Přidat fotografie receptu