Suroviny
Porce: podle počtu strávníků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 584 kJ / 379 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,90 g |
Tuky | 24,81 g |
Vláknina | 11,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 146 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 30,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve velkém hrnci uvedeme do varu mírně osolenou vodu.
Krok 2: Zelené fazolky vložíme do vroucí vody a povaříme asi 5 minut , aby získaly jasně zelenou barvu a změkly. Poté je důkladně slijeme a okamžitě nasypeme do mísy se studenou vodou tak, aby byly všechny úplně ponořené a necháme je zcela vychladnout.
Krok 3: Mezitím smícháme olej, česnek, hořčici, citronovou šťávu, tymián a petrželku tak, aby se všechny suroviny řádně spojily.
Krok 4: Před podáváním cinkneme v mikrovlnce na dvě minutky vycezené a vychladlé fazolky a přelijeme studenou zálivkou. Jako přílohu jsem zvolil rozmarýnové brambory.
Zveřejněno 15. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolky s citronem a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/myK9
Moje poznámka
Fazolky s citronem a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/myK9
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 12 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 13 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 16 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 16 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s drobenkou
Neregistrovaný před 1 minutou
Nudle se smetanou, koprem a uzeným lososem
Neregistrovaný před 18 minutami
Zelňačka (klasika)
Neregistrovaný před 23 minutami
Sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Sépiové špagety s marinovaným lososem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Buchta "Orgasmus"
Neregistrovaný před 1 hodinou
Celerový salát s ořechy
Neregistrovaný před 4 hodinami
Tvarohová rybičková pomazánka
Neregistrovaný před 4 hodinami
Míša řezy
Neregistrovaný před 4 hodinami
Šťáva k masu
Neregistrovaný před 5 hodinami
Tématické fráze:
zelené fazolky recept,
zelené fazolky doba varu,
zeleninové recepty,
zelené fazolky s citronem,
jídla recepty,
fazolky,
cinkneme,
doba varu fazolek,
doba varu zelených fazolek,
fazolky aby nezhnedly,
fazolky nezhnedly,
zelene fazolky z citronem,
zelené fazole recepty doba varu,
zelené fazolky v mikrovlnce,
zelené fazolky barva,
dobré jídlo ze zelených fazolek,
fazolky na s,
fazolky recept
Suroviny:
fazolky zelené,
olej olivový,
česnek,
hořčice,
šťáva citronová,
tymián,
petrželka,
sůl
Komentáře (3)