Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkové píchance

Hodnocení receptu je 4,6 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Amira Amira

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 953 kJ /
4 769 kcal
Bílkoviny81,82 g
Tuky249,24 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 2,17 g
Sodík 784 mg
Sůl2,31 g
Sacharidy540,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Žloutky umícháme s cukrem do pěny, přidáme rozehřáté, ale ne horké máslo a mléko. Když je vše dobře spojeno, přidáme Solamyl. Naposled vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Ten vmícháme zlehka. Krok 5: Těsto vylijeme na připravený plech, poklademe nakrájenými jablky a poprášíme skořicovým cukrem. Krok 6: Plech vložíme do předehřáté trouby na cca 175 °C a dáme péci. Krok 7: Po upečení nevyklápíme, je to velmi křehké těsto, mohlo by se srazit.

TIP: Jablka v naší kuchyni

Zveřejněno 5. 4. 2008

Poznámka autorky Amira

Je to strašně moc dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkové píchance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l3J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkové píchance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l3J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

jj: Děkuji za upozornění, jablka jsem do surovin dopsala. :-K

V surovinách na jablkové píchance chybí JABLKA:-D
Hlavně že každou chvíli překryje skoro celý displej reklama s nějakou pitomou kozou ...
Ale ten koláč je skvělý, znám ho z dětství, jsem ráda, že se tu našel s původním názvem. Jdu na to!

Dobroučké, krásně vláčné, fakt žádná sušina, Na můj malý plech s vnitřními rozměry 34 x 27 až dost vysoké. Upečený za 20 minut při 150st.:-)Určitě zase někdy zopakuji.Je to fajn rychlovka.Děkuji:yes::yes::yes::yes::yes:

michaela 7. 3. 2012 07:49
jak dlouho a na kolik stupnu se to ma pect?

vyborne testo,jen jsem jabka na vrch nastrouhala a to uz je moc stavnate.jinak supeeer.:yes:

Jak to, že mi tahle dobrota unikla :-O:-p:yes:, hned budu realizovat

PS:Oprava
Dnes jsem tento moučník vyzkoušela a mohu jen potvrdit, že je to vynikající moučník, který je krásně vláčný.:yes:

Dnes jsem tento moučník vyzkoušela a mohu jen potvrdit, že je to vynikající moučník, který je krásně vlášný.:yes:

Amiro, je škoda, že si ještě nikdo nevšiml tak dobrého koláče:yes: /mě inspirovalo datum vložení- 5.4. mám narozky/:-D:-D koláč je takový nadýchaný a myslím, že by byl dobrý i s jiným ovocem:yes::yes::yes: +

Tématické fráze:
jablkové recepty, jablkove moucniky, těsto na picu, pica těsto, jablkové rohlíčky, píchaný koláč, jablkovy píchanec, pica pec, bramborova pica, jak se dela pica, jablková buchta na plech, mail picacom.com loc:cz, recept jablkové rohlíčky, jak udělat picu, buchta s jablky na plech, pica recept na těsto, pec na picu, pece na picu, recepty,pica, pichany jablkovi kolac

Suroviny:
vejce, cukr krupice, máslo, mléko, prášek do pečiva, solamyl, mouka hladká, jablko, cukr skořice, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu