Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená krůtí roládka na žampionech s jemným smetanovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

thomassinno thomassinno

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 603 kJ /
1 100 kcal
Bílkoviny29,01 g
Tuky99,82 g
Vláknina10,30 g
Cholesterol 588 mg
Sodík 1,82 g
Sůl4,42 g
Sacharidy16,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením Adžika a necháme chvíli odpočnout. Krok 2: Poklademe plátky anglické slaniny, přidáme na čtvrtky nakrájené vejce natvrdo, kousek kapie a dukladně smotáme do malé roládky. Maso mužeme sepnout jehlicí, nebo zavázat provázkem, ale není nutné. Krok 3: Do kastrolku si dáme rozpustit tuk. Na něj dáme na chvilku orestovat roládky tak, aby se nám maso zatáhlo. Krok 4: Maso vyjmeme, na tuk dáme na drobno nakrájenou cibulku, na drobno nakrájené žampiony a zbytek kapie. Lehce prorestujeme. Krok 5: Přidáme maso, podlejeme vodou a dusíme do měkka. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a šťávičku lehce zahustíme moukou rozmíchanou v cca 1 dc smetany. HOTOVO! Mužeme podávat s Vámi oblíbenou přílohou.

Zveřejněno 17. 11. 2010

Poznámka autora thomassinno

Já jako přílohu zvolil rýži, ale vhodné budou třeba i těstoviny, brambory, jak kdo má rád.

DOBROU CHUŤ !!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená krůtí roládka na žampionech s jemným smetanovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/142P

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená krůtí roládka na žampionech s jemným smetanovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/142P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

moc dobrý:-p,sklidilo to velký úspěch:yes:

:yes:;-):yes:

Děvčata díky za hodnocení, je to jednoduché na přípravu a já jsem si moc pochutnal ...:-)

:-p mňam:yes::yes::-K

+10 :yes::-K

Tomíku, opravdu pěkný recept a kdyby dneska nebylo kuře, tak bych to zítra spáchala, takže později, krůtí mám v mrazáku. Ty máš ode mne 9.boda:yes:

vypadá to krásně:yes:

Bezva.:yes::-)

krůtí je v lednici, tak už vím, jak na něj ;-) Tome, dobrý :yes:;-)+

Díky holky :-8

Tome!!!!!!:-p:-p:yes::yes:

No Tome,kde jsi se nám toulal:-? a ty se objevíš s tak nádherným receptem:-K určitě ho vyzkouším,ale z kuřecího,neboť krůtí nemám a myslím si,že to nebude velkej rozdíl:-p to si zaslouží bodíka a už letííííííí+:yes::yes::yes::-D

:yes::-p, to lze udělat i z kuřecího, takže:yes: a bodík jede:-D

Tématické fráze:
krutí maso na žampionech se smetanou, krůtí plátky na žampionech, krůtí kousky na žampionech, jak zavázat roládu, mail omega.gr loc:cz, dušené kuře na žampionech, jak zavázat masovou roládu, krůtí roládka, krůtí na žampionech, kruti platek na zampionech, krůtí roláda, jak zavazatroladu, kuře se smetanovým přelivem, jak zavazat maso, kuřecí nebo krůtí na žampionech, krůtí roláda dušená, kruti rolka dusena, přeliv na masovou roládu, jak zavazat maso provazkem do rolky, krkovice na koreni adzika

Suroviny:
prsa krůtí, slanina anglická, kapie, žampióny, vejce, sůl, pepř, koření adžika, cibulka, smetana na vaření, omega, mouka hladká

Přidat fotografie receptu