Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborové lístkové taštičky

Tyto jednoduché taštičky připravíme z listového těsta, rebarbory a pudinku. Díky svěží a nakyslé chuti rebarbory zachutnají i těm, co nemají v oblibě příliš sladké. Po upečení provoníme taštičky skořicovo-vanilkovým cukrem.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 787 kJ /
3 056 kcal
Bílkoviny21,19 g
Tuky112,14 g
Vláknina19,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 202 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy480,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou a nadrobno nakrájenou rebarboru zasypeme cukrem. Cukru přidáme nebo ubereme podle kyselosti rebarbory. Poté necháme hodinu stát. Krok 2: Šťávu, kterou rebarbora pustí, slijeme a doplníme ji vodou tak, aby bylo celkem 300 ml tekutiny. V této vodě uvaříme vanilkový pudink. Krok 3: Rozmražené listové těsto rozválíme a rádýlkem z něj vyřežeme čtverce o rozměru 11x11 cm. Vyrobíme v nich zářezy na tvarování. Krok 4: Doprostřed položíme lžičku pudinku a trochu odstáté rebarbory. Přeložíme konce, upravíme do požadovaného tvaru a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 5: Troubu včas rozpálíme na 200 °C. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 15 minut tak, aby těsto bylo nafouknuté a zlaté. Krok 6: Ještě teplé posypeme skořicovo-vanilkovým cukrem.

TIP: Otázky a odpovědi ke zpracování rebarbory

Zveřejněno 5. 4. 2008

Poznámka autorky vybusna

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3029

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborové lístkové taštičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p3r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborové lístkové taštičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p3r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

výborné <3:yes::yes::yes:

Jo a ještě jsem si vzpomněla, že jsem udělala jednu dávku sátečků přesně podle receptu a pak jsem udělala i závín - požila jsem marcipánový pudink a náplně dala do závinu opravdu hodně a bylo to žůůůůžo!!! Doporučuju! Už jsem to úplně vypustila z hlavy...:-8

Ha! Procházím si tvoje recepty a vidím, že toto jsem kdysi dělala, ale ještě jsem tady nebyla zaregitrovaná!!! Bylo to moc dobrý a taky sklidilo úspěch u ostatních (pekla jsem to na nějakou větší akci, ne jen pro domácí mlsání) - takže se zpožděním ukládám a posílám taky bod :yes:

bezva recept,velká dobrota.

velky uspěch meli vynikajicí super recept:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Díky, vypadá to tak dobře..:-*

jana r....je to velmi jednoduche....urcite ti pomoze fotopostup od helly
http://www.toprecepty.cz/recept/1931-dezertky/
tuto fotku som robila este za cias nebohych receptov.sk a tam sa viac fotiek okrem jednej neposielalo

Já vůbec nevím, jak mi tohle mohlo uniknout?:-O Asi, že je to z roku 2008, jinak si to neumím vysvětlit. Vybusna, to je nádhera, ještě že se to na chvilku ukázalo v okýnku náhodných receptů!! Trochu mi neni jasné, škoda, že není více fotopostupu "Urobime v nich zarezy na tvarovanie." Já jsem mírně natvrdlá:-)), když něco nevidím!!:-)) Viz moje Valentýnská srdíčka". Každopádně, moc hezké a myslím, že ani složité to není!!;-):yes:

Tématické fráze:
maminčiny recepty rebarbora, zmrazování rebarbory, rebarbora mražení, jak zpracovat rebarboru, jak připravit rebarboru, mražení rebarbory, rebarborové čatný, rebarborové čatní, moučníky z rebarbory, zavaření rebarbory, zmrazeni rebarbory, rebarborová limonáda, co s rebarborou, jídla z rebarbory, rebarbora-recepty, recept na rebarborovou buchtu, piškotová buchta s rebarborou, rebarborový krambl, rebarborové zelí, recepty-rebarbora

Suroviny:
těsto listové, rebarbora, pudink vanilkový, cukr, cukr skořice, cukr, vejce

Přidat fotografie receptu