Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustová polévka jako zelňačka

Kapustová polévka jako zelňačka je skvělá alternativa pro milovníky tradičních českých polévek. S podobnou kyselou a sytou chutí jako zelňačka, ale místo zelí se používá kapusta, která dodává jemnější a mírně sladší nádech.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby namáčení hub

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby namáčení hub)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 349 kJ /
1 040 kcal
Bílkoviny33,80 g
Tuky18,55 g
Vláknina39,18 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 280 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy166,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kel (kapustu) nakrájame na tenké prúžky, zemiaky a cibuľu na kocky, klobásu na kolieska, huby namočíme na 30 minút do teplej vody. Krok 2: V hrnci na oleji orestujeme cibuľu, pridáme obe papriky a restujeme chvíľku so zemiakmi, zasypeme múkou, orestujeme a nariedime vodou, povaríme na hustú polievku. Krok 3: Pridáme prúžky kapusty, kolieska klobásy, hríby aj s vodou, v ktorej boli namočené. Okoreníme bobkovým listom, celý čiernym a novým korením, kmínom, prikryjeme pokrievkou a varíme do mäkka. Krok 4: Prilejeme sladkú smotanu a necháme spolu prebublať. Okoreníme rozomnutou majoránkou, prelisovaným cesnakom, prikryjeme pokrievkou, vypneme plameň a necháme chvíľu odstáť. Krok 5: Dochutíme soľou, octom a cukrom. Podávame horúce s krajcom dobrého domáceho chleba. Polievka je natoľko sýta, že ju môžeme podávať ako samostatný chod.

TIP: Recepty na zeleninové polévky - košťálová zelenina

Zveřejněno 17. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: vlastný recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustová polévka jako zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2EN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustová polévka jako zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2EN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Vždy napřed opražím v základu mouku a až pak přidám papriku.:-!

no tak prave se to vari,uz se nemuzu dockat.:-p :-p :-p

Dělám ji taky tak, jen s tím, že nedávám cukr, i když ocet ano. A přidávám hrst libečku. :-p;-):yes:

Moshe, Pajaska, Madlenka 1 -dakujem:-))

Ta musí mít grády,v zimě super!:yes::-)

Mnamky :)

Vypadá skvěle...určitě vyzkouším...:yes:

Tématické fráze:
kapustova polévka, kapustová polévka recept, zelnačka, zelňačka recept, zelenačka polevka, recept zelnacka, zelňačka na hubnutí recept, polévka kapustová, kapustová polévka video, kapustová polévka recepty, slovenská kapustová polevka, recept na kapustovou polévku, recepty zelňačka, recept na zelenacku, recept kapustová polévka, zelnacka recepty, recepty kapustová polévka, zelnačka video, zelňačka na hubnutí, polevka zelenačka

Suroviny:
kapusta, brambory, klobása pikantní, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, kmín celý, majoránka, cibule, česnek, cukr krupice, ocet, smetana 33%, sůl, houby sušené, olej, mouka hladká, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu