Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květáková polévka s květákovým listím

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2.5 litru

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie441 kJ /
105 kcal
Bílkoviny2,98 g
Tuky0,57 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 166 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy18,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák obereme na malé růžičky a propláchneme vodou. Dáme do velkého hrnce. Krok 2: 2 mrkve nakrájíme na malé kolečka a zbylé 2 mrkve a celer nastrouháme na jemném struhadle. Pórek nakrájíme na tenké půlkolečka a vše vhodíme do hrnce ke květáku. Část listů z květáku odřežeme od stonku a pořádně omyjeme pod horkou vodou a v misce rozmixujeme ponorným mixérem nebo nakrájíme na droboučké kousky. Přidáme do hrnce a vše zalijeme vodou. Krok 3: Poté přidáme masox, bujón, 1 lžičku kmínu, pepř a majoránku. Vaříme do měkka. Krok 4: Na pánvi s olejem necháme zesklovatět cibulku nakrájenou na drobno a poté zasypeme 2 lžícemi hladké mouky. Krok 5: Promícháme a vlijeme do polévky. Dosolíme a vaříme dalších 10 minut.

Zveřejněno 17. 11. 2010

Poznámka autorky misza

Do polévky můžeme přidat brambory nakrájené na drobné kostičky.

Květákové listí v polévce chutná báječně. Tento recept, mírně upravený, mám od své tchýně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková polévka s květákovým listím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yXRP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková polévka s květákovým listím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yXRP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Moc dobrá. Ukládám:yes:

Vařívám něco podobného :yes: https://www.labuznik.cz/recept/kvetakova-polevka-s...
No, pominu-li pravděpodobnou zdravíneprospěšnost použitého chrástu, tak listí nemixuji.... Proč taky, že :-)

Ja nedavno pouzila z kvetaku i ty tvrdsi casti-az byl kvetak mekky,tak jsem ho vybrala a zbytek jsem rozmixovala,nebyla potreba zahustovat polevku :-D

:-p:yes::yes:

Míšo, polévek není nikdy dost a když dělám z květáku, používám ho celý, jen ořežu tvrdou kůži na košťálu, čili zužitkuju téměř celý a tobě dávám 1.bodíka:yes:

Tématické fráze:
květáková polévka, recepr na květákovou polívku, polévka z chrástu kvėtáku, květák.listy, květáková polévka s rajčaty, květáková polévka labužník, polivka z kvetakovych listu, polevka z kvetakoveho listi, jak zahustovat kvetakovou polevku, recepr na kvetakovou polevku, maminčina květaková polévka, recepty elektrická pánev, recepty květáková polévka, polévka květáková se zelím, květáková polévka kmín, polevka z kvetakovych listů, květáková polévka s liszy, proč jenkvětáková polévka hořklá, recepty z kvetakovych listu, listí z kvetáku-omácka

Suroviny:
květák, mrkev, celer, pórek, masox, bujón zeleninový, kmín celý, pepř, majoránka, sůl, cibule, olej, mouka hladká

Přidat fotografie receptu