Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 080 kJ /
1 453 kcal
Bílkoviny203,99 g
Tuky50,24 g
Vláknina14,98 g
Cholesterol 692 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,16 g
Sacharidy42,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špenát si rozmrazíme a přebytečnou vodu vylijeme. Krok 2: V kastrolku si rozehřejeme tuk, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a orestujeme jí do sklovata,pak přidáme špenát a vydusíme ho do husta. Krok 3: Poté přidáme prolisovaný česnek, špenát osolíme, opepříme a odstavíme stranou k vychladnutí. Krok 4: Do vychladlého špenátu vlijeme rozšlehané vejce. Krok 5: Hovězí maso si očistíme a prokrojíme ho do tvaru plátu ( udělají na požádání i v řeznictví ). Krok 6: Plát masa naklepeme přes fólii - od středu masa směrem k okrajům - a zlehka ho posypeme grilovacím kořením. Pak na 2/3 délky masa naklademe plátky uzeniny, které potřeme špenátovou plňkou. Krok 7: Na ní položíme po délce párky a roládu zavineme (od naplněné strany k nenaplněné). Roládu si zpevníme nití a zlehka jí osolíme. Krok 8: Troubu si rozehřejeme na 190°C. Krok 9: V pekáčku si zlehka rozpustíme špek a na něm roládu ze všech stran opečeme do zatažení masa. Pak k roládě přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a zlehka jí orestujeme. Krok 10: Poté maso podlijeme horkým vývarem (vodou) do 1/3 výšky masa, pekáč přiklopíme a dáme jej do vyhřáté trouby. Krok 11: Asi po 15 minutách troubu ztlumíme na 170°C a maso pečeme za občasného otáčení a přelévání výpekem do měkka. Dle potřeby maso zlehka podlijeme. Krok 12: Měkké maso vyjmeme a dáme vychladnout. Krok 13: Šťávu si v pekáčku vydusíme na tuk (v troubě nebo na sporáku) a ten zasypeme hladkou moukou. Mouku si za stálého míchání orestujeme do růžova a zalijeme jí chladným vývarem. Šťávu řádně metličkou rozšleháme do hladka a necháme jí 15 minut provařit. Krok 14: Pak šťávu přes jemný cedník propasírujeme, dle potřeby dosolíme a necháme jí ještě asi 5 minut pomalu provářet, aby nám pustila na povrch tuk (glanc). Krok 15: Vychladlou roládu zbavíme provázku a nakrájíme jí na porce. Ohříváme jí na pařáčku, nebo v troubě pod poklicí. Šťáva nemá být hustá jako omáčka a měla by mít jemnou chuť. Jako příloha se hodí vařené brambory, bramborové knedlíky, houskové knedlíky.

Zveřejněno 18. 11. 2010

Poznámka autorky mirca75

Recept jsem si zrealizovala podle své chuti a protože jsem nechtěla dělat klasický špenát jako přílohu, tak jsem ho dala jako plňku do masa.

Česneku jsem do špenátu dala jen pro lehké ovonění, protože jsem nechtěla dělat klasické česnekové jídlo.

Šťávu lze před závěrečným provařením, zalít lehce světlým pivem. Chuť se sice lehce změní, ale i tak chutná jídlo pořád velmi dobře.

Pokud pečeme roládu den předem, tak jí po zbavení provázku zabalíme do vlhké utěrky, nebo ubrousku a uchováváme v lednici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D8Bq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D8Bq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

chocolate 12. 3. 2011 11:12
Opravdu moc povedený recept s nádhernou fotkou:-K.

supeeeeeer,urcite skusim moc krasny fotky :yes::yes:

Miru, to nemyslíš vážně :-O:-// ty marodíš, sotva lezeš a tohle vyvádíš v kuchyni????:-O:-O:-O nádhera, fotka jak z časopisu a krásný recept :yes: ukládám, snad najdu odvahu a taky zkusím ;-)

:yes::yes::yes:

Mirčo to je zase něco:-O:yes: Paráda:yes::yes:

Úúúúúžasné:-!:yes::-p

Děkuju za milé komentíky:-K a budu ráda, když někdo i vyzkoušíte.

Áááách :-p:-p:yes::yes:

:yes::yes::yes: +8

Mirunko, já se z Tebe picnu! :-O Ty Tvé krásné roládky! :-)):yes: +7

To je krásná roládka:-K:-D a dávám ti bodíka:yes::yes::yes:

:-p:yes: moc pěkné, recept i fotky ;-):yes::-K

:yes::yes::yes::yes::-p

Miruš, krásná roládka, vy je milujete že, u nás jsou taky v oblibě a zítra budu dělat z krůtího masa. Dávám ti jasnýho 3.boda:yes:

Nádhera. Nádhera! Nádhera:-!:-!:-!:-D (a bodík, samozřejmě!)

Miru, supééér. Hele nech toho kopírování fotek jooo - ježíš, dělám si legraci:-8!!!!! Bezva ;-):yes::yes::yes::-K

Tématické fráze:
hovězí roláda plněná, hovezi rolada, masová roláda se špenátem, vepřová roláda plněná špenátem, plněná hovězí roláda, recepty hovězí maso roláda, roláda z hovězího masa, hovězí roláda recepty, hovězí roláda plněná recepty, hovězí maso se špenátem, hovezi rolady, hovězí roláda recept, hovězí maso na roládu, hovězí masová roláda, kruti rolada se spenatem, recept hovězí roláda, recept na hovězí roládu, vepřová roláda se špenátem, hovezi rolada plnena video recept, rolády z hovězího masa

Suroviny:
hovězí zadní, sůl, pepř bílý mletý, koření grilovací, uzenina, párky, špenát mražený, česnek, vejce, špek, cibule, vývar, mouka hladká

Přidat fotografie receptu