Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na víně, houbách a zelenině

Hodnocení receptu je 4,3 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 834 kJ /
916 kcal
Bílkoviny13,05 g
Tuky44,40 g
Vláknina58,90 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 1,30 g
Sůl3,40 g
Sacharidy47,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehná nasolíme, okoreníme mletým bielym korením, obalíme v múke a opečieme v rozpálenom oleji do červena. Krok 2: Očistenú mrkvu pokrájame na 2,5 cm kusy, ktoré obkrájame do tvaru guličiek, stonkový celer na polprstence a jarnú cibuľku na hrubšie kolieska.
Zemiaky nakrájame na krížalky, potom ostré hrany skrojíme do oblého tvaru, čím vytvoríme formu "cocotte" zo zemiakov. Krok 3: V pekáčiku rozpustíme kúsok masla, orestujeme na ňom cibuľku aj s tenkými prúžkami slaniny. Po chvíľke opekania pridáme guličky mrkvy, celer a huby, osolíme, okoreníme a zasypeme 1 PL múky. Krok 4: Po krátkom orestovaní podlejeme vínom, pol pohárom vody, zamiešame a privedieme k varu. Krok 5: Vložíme opečené kuracie stehná, ak treba dolejeme horúcou vodou, aby mäso bolo zaliate asi do polovice a stiahneme plameň. Krok 6: Dusíme pod pokrievkou 40-45 minút. Krok 7: Medzitým krátko obvaríme zemiaky v osolenej vriacej vode.
Scedené zemiaky pečieme v pekáči s olejom v trúbe na 220 stupňoch do červena.

Podávame horúce.

Zveřejněno 19. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: vlastný recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na víně, houbách a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wq2v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na víně, houbách a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wq2v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Ibi, jestliže se ti ty jmenované fotky jednotlivých surovin taky zdají hloupé (jak píšeš), můžeš je lehce vymazat;-)

Aničko, Ty se nemáš proč omlouvat, já jenom žertovala, to se stáva i mne. Ješte jednou dekuji za krásne foto, to já se omlouvám, že k vuli mým hloupým fotkám, je až na samém konci. Ale jsem moc ráda, že Vám chutnalo, a zvlášť dekuju za hezké hodnocení:-)

:-O:-OMoc se omlouvám:-8nebylo to úmyslné;-)bodík jsem teď dodala:yes::-))

Dakujem za bodíky a cenné pripomienky k fotografiám:-))

Souhlasím s Amirou a dalšími ohledně fotek. Ano, kdyby na fotkách byl nafocen postup dělání mrkvových kuliček a specifický způsob krájení brambor jako názorná ukázka, bylo by to přínosné. Z tohoto "fotopostupu" mám silný dojem podceňování inteligence ostatních uživatelů.

Ibi, ako by si nevedela, o čom je reč. Nikto nie je unesený z fotografií očistených zemiakov, alebo kuracieho stehna. Alebo napr. fotografia rozklepnutých vajec, potom fotka rozšľahaných vajec, nakrájaných rohlíkov a pod...http://www.toprecepty.cz/recept/15953-vidensky-kne...
Samozrejme, nikto ti pridávanie nemôže zakázať, dokonca niekto ti radí "len vkladaj kolko sa zmesti".
Recept je fajn, ale prezeranie fotiek zemiakov alebo mrkvy mňa osobne nebaví (podľa nižších vyjadrení aj viacerých) a môže sa stať, že pekná Aničkina fotka mi unikne.

Ba čo viac, ani ten ošarpaný hrniec so zemiakmi sa mi nepáči...

Meszarosovabolya (Ibolya Mészárosová) - keď ma oslovuješ, používaj láskavo môj nick v správnom tvare. Rovnako ako aj ty si môžeš vkladať svoje fotografie, tak aj ja si môžem písať slušnou formou svoje komentáre, čo aj mienim robiť či sa ti to páči alebo nie. A tvoje fotografie mrkvi a zemiakov sa mi naozaj nepáčia.:no:

dadule, spíš se zamysli ty nad sebou, hlavne, když se podíváš do svých statistik:-))

Ibolyo, tvoje fotky jsou opravdu nudné a opravdu nás nezajímají, talířek se zeleninou, se žampiony, kuřecím stehnem....no je ti to zapotřebí? Zamysli se nad sebou, prosím:-!

Amira, ospravedlňujem sa, nie som Ceška, ide o "bílý pepr":-))

Iby, ale moje komentáře přece byly k receptu. Už jenom proto, že jsem měla dotaz na "bílé koření" a že fotky jsou nedílnou součástí receptu.
A tím "bílým kořením" myslíš "bílý pepř" nebo opravdu "bílé koření" - toto je jediné, které jsem jako "bílé koření" našla http://www.asiafood.cz/bile-ko%C3%B8eni-50-g-p-971....

Amira, zemiaky "cocotte" sú v recepte popísané, aj guličky z mrkvy, ak budem variť najbližšie doplním fotky a biele korenie sa po česky volá bílé korení a k samotnému receptu otázku nemáš? Rada zodpoviem:-*

A kdyby jsi vyfotila místo mrkve vcelku postup, jak vykrajuješ kuličky jinak, než vykrajovátkem, to by byl ten postup, o kterém se tady píše a určitě by to bylo oceněno.

Bettyna, prečítaj si celý recept a potom komentuj v kontexte, dakujem:-))

Tématické fráze:
kuře na víně, kuře na zelenině a víně, kuřecí stehno na víně a houbách, kure na vine s houbami, kuře na víně a zelenině, kuře na zelenině s houbami, kuře na žampionech s rýží, pečené kuře v v hrnci cocotte, stehno na víně a houbach, kuře na zelenině a žampionech, kuřecí stehne, brambory, houby, kuře ba houbách, kuře na špeku a víně, sampion houba, ibolya meszarosova, stehno na víně a houbach, recept na vařené kuře na víně, kuře na na houbach, pečené kuře la cocotte, kuře na víně se zeleninou

Suroviny:
kuře, sůl, pepř bílý mletý, voda, olej, máslo, mrkev, celer řapíkatý, cibulka jarní, houby, slanina uzená, mouka hladká, víno bílé suché

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu