Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka, jak ji máme rádi

Vůně kysaného zelí, kousek klobásy a trocha brambor – tradiční česká zelňačka je polévka, která zahřeje tělo i duši. Její jemně kyselá chuť je neodmyslitelnou součástí kuchyně našich babiček.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

piskaa

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min 30minut

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, 30minut)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie721 kJ /
172 kcal
Bílkoviny4,93 g
Tuky0,87 g
Vláknina8,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy33,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmahneme cibulku, přidáme mletou papriku a zalijeme vodou s kostkou masoxu. Krok 2: Na kousky nakrájíme zelí, papriku a brambory, přidáme k vývaru společně s bobkovým listem, novým kořením, kmínem, pepřem. Necháme cca 20 minut povařit do změknutí. Krok 3: Přidáme klobásu, trochu octa, trošku cukru a soli, přilijeme asi půl hrnku mléka, necháme povařit.
Na závěr můžeme přidat nasekanou petrželovou nať.

TIP: Recepty na zeleninové polévky - košťálová zelenina

Zveřejněno 19. 11. 2010

Poznámka autora piskaa

Polévku nemusíme zahušťovat, je sama o sobě hustá a moc dobrá, když opomeneme klobásu a sádlo, tak je vlastně i zdravá. Dobrou chuť!!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka, jak ji máme rádi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7Ar

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka, jak ji máme rádi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7Ar

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vynikající recept, polévka se povedla a chutnala. Jen jsem taky ubral zelí, vynechal nové koření a vyměnil klobásu za párek. Díky za něj :-)

zelňačku jsem vyzkoušela, je výborná. Hlávka zelí se mi zdála moc, měli jsme plný hrnec, ale za dva dny byla fuč :-)) Přítel se o to postaral. Z hlávkového zelí je pěkně jemňounká, není tak aromatická jako z kyselého zelí.

Tématické fráze:
zelňačka, zelnačka polévka, zdravá zelňačka, zelňačka bez klobásy, jak uvařit zelnačku, hustá zelňačka, zelňačka recept, recept zelnačka, jak uvařit zelí, zelňačka s uzeným masem, vynikajici zelnacka, recepty zelňačka, nej zelňačka, polévky recepty zelnačka, recept na zelňačku z mléka, zelňacka s polévka s párkem, zelnačka z mleka, zelnačka z hlávkového zelí, dunajská klobása recept, recepty na zelňačku

Suroviny:
zelí hlávkové, cibule, brambory, paprika čerstvá červená, klobása, mléko, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, pepř mletý, kmín celý, masox hovězí, ocet, cukr, sůl, sádlo

Přidat fotografie receptu