Zelňačka, jak ji máme rádi
Vůně kysaného zelí, kousek klobásy a trocha brambor – tradiční česká zelňačka je polévka, která zahřeje tělo i duši. Její jemně kyselá chuť je neodmyslitelnou součástí kuchyně našich babiček.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 721 kJ / 172 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,93 g |
Tuky | 0,87 g |
Vláknina | 8,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 19 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 33,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle osmahneme cibulku, přidáme mletou papriku a zalijeme vodou s kostkou masoxu.
Krok 2: Na kousky nakrájíme zelí, papriku a brambory, přidáme k vývaru společně s bobkovým listem, novým kořením, kmínem, pepřem. Necháme cca 20 minut povařit do změknutí.
Krok 3: Přidáme klobásu, trochu octa, trošku cukru a soli, přilijeme asi půl hrnku mléka, necháme povařit.
Na závěr můžeme přidat nasekanou petrželovou nať.
Na závěr můžeme přidat nasekanou petrželovou nať.
Zveřejněno 19. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka, jak ji máme rádi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l7Ar
Moje poznámka
Zelňačka, jak ji máme rádi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l7Ar
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 11 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 13 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 13 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 14 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 7 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 7 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 9 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 10 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 10 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 10 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 11 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 11 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 11 hodinami
Tématické fráze:
zelňačka,
zelnačka polévka,
zdravá zelňačka,
zelňačka bez klobásy,
jak uvařit zelnačku,
hustá zelňačka,
zelňačka recept,
recept zelnačka,
jak uvařit zelí,
zelňačka s uzeným masem,
vynikajici zelnacka,
recepty zelňačka,
nej zelňačka,
polévky recepty zelnačka,
recept na zelňačku z mléka,
zelňacka s polévka s párkem,
zelnačka z mleka,
zelnačka z hlávkového zelí,
dunajská klobása recept,
recepty na zelňačku
Suroviny:
zelí hlávkové,
cibule,
brambory,
paprika čerstvá červená,
klobása,
mléko,
paprika sušená sladká,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř mletý,
kmín celý,
masox hovězí,
ocet,
cukr,
sůl,
sádlo
Komentáře (2)