Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knäckebrod - jemný křupavý chléb

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Suroviny

Porce: 1 dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 864 kJ /
2 836 kcal
Bílkoviny45,62 g
Tuky140,55 g
Vláknina32,00 g
Cholesterol 423 mg
Sodík 3,11 g
Sůl7,75 g
Sacharidy331,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misy preosejeme obe múky, zmiešame s cukrom, soľou, pridáme pokrájané maslo a studeným mliekom spracujeme na hladké cesto, ktoré odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky. Krok 2: Vychladené cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku stebla do tvaru obdlžníka a popicháme vidličkou. Krok 3: Vyvaľkané cesto pokrájame na obdlžniky, ktoré dáme na plech s pečiacim papierom. Potrieme olejom. Pečieme na 220°C 10-12 minút. Krok 4: Podávame vychladnuté samostatne, ako prílohu alebo potreté nátierkou či rôzne obložené.

Zveřejněno 20. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: švédsky recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knäckebrod - jemný křupavý chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2GN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knäckebrod - jemný křupavý chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2GN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:yes:uloženo,vyzkouším:-K

Moc dobré,ale příště dám méně másla:-K

No to je super recept.Zdravá žitná mouka a rychlé.Udělám menší a určitě to děcka slupnou u televize místo chipsů.Jinak se do nich nic zdravého jen tak nedostane,tak alespoň takto.Já ho mám moc ráda.Díky.:yes::-)

Dakujem za bodíky a pekné hodnotenie:-))

Pajaja, je opravdu mnohem lepší, než kupovaný a jeho príprava doma není vubec složitá:-pa dekuji:-p

Pipre, nie je to ťažké, už som ho piekla viakrát:-))

Bibinka, prima nápad, určite pridá na krupavosti:-p

Prima recept, ten určitě vyzkouším. Já osobně kmackebrod hodně často používám, takže vítám tento recept, abych si ho mohla udělat i doma. Vypadá to dobře.+4

Ibolie, já osobně knackebrod miluju a ten s ovesnými vločkami a sezamem nejvíc, možná bych si tam něco z toho přidala;-) Dávám ti 3.bod:yes:

Moc pěkné! A určitě chutnější, než kupovaný. . . :-p:yes: +1

Tématické fráze:
křupavý chléb, domácí knäckebrot, kneckebrot, křupavý chléb recept, kneckebrod, recept na křupavý chléb, švédský chléb, recept na křupavý chleba, recept švédský knackebrot, knecke brot, jak upéct křupavý chléb, kneckebrot recept, jak upéct knackebrot, knackebrod křupavý chléb, jak upéct křupavý chleba, knakebrot recept, domácí knackebrod, knakebrod, krupavý chleba, domácí knackebrot recept

Suroviny:
mouka žitná hladká, mouka žitná hrubá, máslo, mléko, cukr moučkový, sůl, olej slunečnicový

Přidat fotografie receptu