Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koleno se zelím a bramborem na pivu.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivaan

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Koleno uvařím cca 3/4 hodinky v tlakáči jen v osolené vodě s pár kuličkami pepře a nového koření. Vyjmu ho, vykostím a rozříznu napůl. Krok 2: Brambory oškrabu, nakrájím na přijatelnou velikost, naskládám do pekáče, osolím, trošku pokmínuju a lehce opepřím. Krok 3: Na brambory navrstvím proprané kysané zelí, pokmínuju a posypu nahrubo nakrájenou cibulí. Rozprostřu další vrstvu zelí, které opět pokmínuju. Krok 4: Nahoru umístím osolené a opepřené půlky kolena, které dál okořením grilovacím kořením. Krok 5: Celé to podleju černým pivkem. Krok 6: Peču zakryté asi 50 minut při cca 190°C. Odkryju a peču dál na barvu a na kůrčičku. Občas to přeleju výpekem.

Zveřejněno 20. 11. 2010

Poznámka autora Ivaan

Takhle to bylo dnes. Příště třeba použiju jiné koření a kuře. Tohle občas taky dělám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koleno se zelím a bramborem na pivu.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/myLO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koleno se zelím a bramborem na pivu.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/myLO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Tak jsem vyzkoušel kolínko. Udělal jsem změnu v koření. Použil jsem "Medvědí gril " a po povaření jsem kolínko propíchal česnekem ( jeden stroužek ).
"To je žrádlo", které nemá opravdu chybu. Chce to ale alespoň dvě řádně vychlazené piva. Není třeba ležák a ani tmavé.

Dnes jsem prošmejdil internet, abych posoudil recepty na kolínko. Řekl bych, že tento recept se mě zdá nejrozumější. Během zítřka recept vyzkouším a podám všem reference jak kvalitní návod je.

Díky za ohlasy i bodíky.

Bolo to vynikajúce:-p:yes:okolo mäsa som ešte pohádzala pár celých strúčikov cesnaku.Bod som už udelila,Ivaan dík za skvelý recept;-):-K

Tak už je v trúbe:-ppridala som pár fotiek a moc sa teším na výsledok:-*;-)Bude to dobrota:yes:

Jo, je to dobrota :yes:+

skvělé:yes::-)

:-p:yes::yes:stále rozmýšlam čo s kolenom,ešte som ho nikdy nerobila,toto vyzerá fakt super:yes:Kapusta už je vykysnutá,tak vyskúšam;-)

:-p super:yes::yes:;-)

Přidávám se také a posílám pátý bodík;-);-):-p

Ivaane, kolínko je zaručená dobrota a také ho ráda dělám. Máš 3.boda:yes:

Tématické fráze:
vepřové koleno se zelím, uzené koleno se zelím, vepřové koleno recept, pečené vepřové koleno se zelím, pečené koleno se zelím, koleno se zelim, vepřové koleno na zelí a pivu, pečené uzené koleno se zelim, pečene vepřove koleno na pivě, grilované koleno se zelím, koleno na pivu, koleno plnene zelim, vepřové koleno pečené se zelím, uzené koleno na zelí, koleno na černém pivu se zelím, syrové koleno, vepřové koleno recepty, uzene koleno se zelim a brambory, kolena se zelím, recept vepřové koleno

Suroviny:
koleno vepřové, brambory, zelí kysané, kmín celý, sůl, pepř, cibule, koření grilovací, pivo černé, koření nové koření, pepř celý

Přidat fotografie receptu