Suroviny
Porce: 4-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 520 kJ / 2 036 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,60 g |
Tuky | 31,04 g |
Vláknina | 16,12 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 371,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misy prosejeme múku, premiešame so soľou.
Krok 2: Do misky dáme kryčtáľový cukor, rozdrobené droždie, trocha vlažnej vody a necháme vykysnúť.
Krok 3: Do múky pridáme olivový olej, vykysnutý kvások, zvyšnou vlažnou vodou zarobíme hladké, pružné a nelepivé cesto, ktoré necháme na teple kysnúť 2 hodiny.
Krok 4: Z vykysnutého cesta ugúľame 8 guliek, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhov o priemere 15-20 cm.
Krok 5: Tieto placky prenesieme na múkou poprášenú utierku, prikryjeme dalšou utierkou a necháme kysnúť zase 30 minút.
Krok 6: Vykysnuté placky dáme na plech s pečiacim papierom, potrieme studenou vodou a rýchlo vkladáme do vopred rozpálenej trúby, aby teplota neklesla, lebo placky by sa nenafúkli.
Krok 7: Pečieme na 200-220 stupňoch (horkovzduch) 6-10 minút.
Krok 8: Správne upečená pita má byť nafúknutá a na povrchu mierne zhnednutá.
Krok 9: Povrch sa môže natrieť olivovým olejom a posypať koreniacou zmesou Zah tar.´Pita sa podáva sa čerstvá na raňajky, plní sa rôznymi plnkami, prikusuje sa k polievkam, podáva sa k hlavným jedlám, k rôznym šalátom... Pečie sa denne skoro v každej domácnosti.
Zveřejněno 21. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LJXw
Moje poznámka
Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LJXw
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 10 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 10 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 13 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 13 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerový salát s ořechy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tvarohová rybičková pomazánka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Míša řezy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Šťáva k masu
Neregistrovaný před 2 hodinami
Jablkovo - ořechový koláč s čokoládou
Neregistrovaný před 3 hodinami
Propolisová tinktůra-všelék
Neregistrovaný před 3 hodinami
Rajská omáčka
Laelenka před 3 hodinami
Škvarkové placky
Neregistrovaný před 4 hodinami
Hovězí krk Stroganov
Neregistrovaný před 4 hodinami
"Hříbkajda" (hříbková omáčka)
Neregistrovaný před 4 hodinami
Tématické fráze:
recept na pita chleba řecký,
egyptský chléb,
pita chléb,
řecký pita chleba,
pita chleba řecký,
řecký pita chléb,
pita chleb recept,
recept na řecký chléb,
pita chleba s česnekem,
egyptský chleba,
turecká pita,
recept na pita chléb řecký,
pečeme chleba doma,
pečený chleba,
jak upéct doma chleba,
chleb pita,
řecký chléb recept,
recept na řecký chleba,
pita chleba,
řecký chleba
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
sůl,
cukr krystal,
voda,
olej olivový
Komentáře (16)