Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso v mrkvi

Pamatujete na školní jídelnu a dušenou mrkev s plátkem vysušeného masa? Pomůžeme vám zapomenout a jídlu napravit reputaci. Ochutnejte šťavnaté vepřové maso s kousky mrkve a šťávou zjemněnou trochou másla a vonící po muškátovém květu.

Hodnocení receptu je 4,9 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mardosa mardosa

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 276 kJ /
1 500 kcal
Bílkoviny89,44 g
Tuky95,90 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 317 mg
Sodík 561 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy63,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev očistíme, opereme ve studené vodě a nakrájíme na kostičky, nebo nastrouháme na větším struhadle. Vepřové maso nakrájíme na kousky. Krok 2: Olej zahřejeme v kastrolu, vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a ze všech stran prudce opečeme. Pak podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Během dušení podléváme. Krok 3: K poloměkkému masu přidáme nakrájenou mrkev a ještě asi 20 minut dusíme. Krok 4: Poté zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě nebo vývaru, zamícháme a pokud je třeba, konzistenci ještě upravíme přidáním tekutiny. Krok 5: Přidáme muškátový květ, pepř, cukr a dodusíme doměkka. Zjemníme kouskem másla a troškou mléka. Krok 6: Podáváme s vařeným bramborem.

TIP: Podzimní kořenová zelenina na talíři

Zveřejněno 21. 11. 2010

Poznámka autorky mardosa

Tento recept je z mé 20 let staré kuchařky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso v mrkvi

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q73l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso v mrkvi

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q73l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Dělám stejně, ale pak ochutím skořicí, citronem a hřebíčkem.

Děkuji moc dobrý oběd:yes:

Vynikající recept :yes ::-K, dělám ho stejně, jen na začátku maso osmahnu na cibule. Zkoušela jsem jednou dělat maso a mrkev zvlášť, ale nebylo to ono.

Dnes jsem vařila a pochutnali jsme si<3Vařila jsem podle receptu jen jsem navíc přidala pár kapek citronové šťávy.

Komu nedělá dobře zahuštění moukou, může zkusit vepřové v mrkvi podle tohoto receptu: www.kucharkaprodceru.cz/veprove-v-mrkvi/. Je opravdu vynikající. :)

:yes: :yes: mrkvičku dělám zvlášť, dávám ještě mletý kmín a maso na česneku, je to dobrota . <3

No, minimálně jedna kuchta mi skrzeva tu dušenou mrkvičku nepřijde na jméno...:-D
***
Výborný recept:yes: (akorát dusím na cibulce)
Je rozdíl dělat každé zvlášť a pak smísit, nebo dusit mrkev s masem dohromady.
Já dusím od bodu 2 dohromady (mrkev na W-krouhači). Nebojte se, mrkev se nerozvaří a jídlo pak stojí za to:yes:

eva nováková 10. 1. 2016 19:03
toto je správny a nejlepší recept-ostatními žázraky se zkazí vynikajici oběd

Tuto dobrotu jsem dělala v týdnu,přidala jsem ještě kmín,nějak mi tam šel,posílám bodík a fotečku:-K:yes:

mňam mňam mrkvičku my máme rádi:-K takže určitě dobrota a posílám bodík :yes:

Tématické fráze:
vepřové maso v mrkvi, vepřové maso na mrkvi, vepřové maso s mrkví, vepřové v mrkvi, maso v mrkvi, vepřové maso v mrkvi recept, maso na mrkvi, veprove na mrkvi, recept na vepřové maso s mrkví, maso v mrkvi recept, vepřové s mrkví, vepřové dušené v mrkvi, vepřové maso recepty, vepřové maso v mrkvi recepty, maso s mrkví, dušené vepřové maso s mrkví, vepřové v mrkvi vynikající, vepřové na mrkvi recept, recept na vepřové v mrkvi, veprove v mrkvi recepty

Suroviny:
plec vepřová, olej, mrkev, mouka hladká, cukr, mléko, máslo, květ muškátový, pepř mletý, sůl, voda

Přidat fotografie receptu