Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestková krémová polévka - Krémová kdoulová polévka

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

citromail

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 326 kJ /
1 512 kcal
Bílkoviny7,16 g
Tuky14,00 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 43 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy284,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Víno, vodu a koření povaříme asi 15 min. Krok 2: Mezitím oloupat kdoule (vypeckovat švestky), a vybrat z vařící vody veškeré koření. Krok 3: Nakrájené kdoule (švestky) vhodit do vařící vody už bez koření, ovoce se nám za cca 15 min skoro rozvaří, a když se rozvaří, není to žádné neštěstí, budeš míň mixovat. Krok 4: Měkké ovoce vybereme a umixujeme, vrátíme do hrnce, přidáme citrónovou kůru, znovu uvedeme do varu, a pak přidáme smetanu na zahuštění. Krok 5: Necháme ještě projít varem, odstavíme, necháme vystydnout a podáváme.

Zveřejněno 26. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková krémová polévka - Krémová kdoulová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W8Og

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková krémová polévka - Krémová kdoulová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W8Og

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Tak už znovu dozrávají kdoule...
Kdysi jimi soudruzi zaplevelili kdejakou náves a za tento počin je velebím:-8
Kdoule málokdo zná a skoro nikdo je nesklízí:yes:
Já sklízím plné koše toho co jsem nevysadil:-8 stačí vědět kde a ještě jsou mi vděčni, že nemusejí pod stromy uklízet;-)

Letos jsem zkusil rosol:
http://www.labuznik.cz/recept/kdoulovy-rosol/

a znovu i džem:
http://www.toprecepty.cz/recept/29397-kdoulovy-dze...


ale hlavně jsem odzkoušel, že usušené kdoule, posléze povařené a pomleté jsou plnohodnotná náhrada na hruškové frgále:yes::yes::yes: (hrušky zatím nemáme, ale hrušně už rostou :-)

Mám menšiu dulu v záhrade (mierne hruškovité plody), zatiaľ si ich ich nechávam ako ozdobu a krásne voňajú. Poznám dulový "syr", ale vyskúšam aj polievku. Fotka od Maris vytiahla tento recept na svetlo.:yes:

:-p Tak toto by ma ani vo sne nenapadlo!!! :yes:

Kdoule chuťově nestojí za nic, ovšem jsou velice bohaté na vitamíny. V říjnu se sklízí, a když si je vyrovnáš v obýváku, dělají ti ozdobu a překrásně voní. Rostou všude, dřív nebylo stavění na vsi, kde by nebylo gdoulí, zeptejte se babiček

Citromail,vítej na topkách;-):-K kdoule jsem též neochutnala,ale říkají,že je to mdlé ovoce,tak kdo ví.;-):-K

Kdoule jsem nikdy nejedla, u nás nerostou, jsou teplomilné:-(

:-O To znám, to jsme dělali ale z pravých švestek teda :-O:-*:-*:yes:

Tématické fráze:
švestková polévka, kdoulové víno, švestková polévka recept, ovocna polevka svestkova, polevka smetana svestky skořice, ovocná švestková polévka, gdoulový sýr, jemná švestková polévka recept, svestkova houbová polevka, vanocni smetanova polevka svestky, vánoční polévka mrkvovo švestková, ovocné polévky švestkové, polévka z gdoulí, polévka švestková, mrkvová palenka, svestkova vanocni polevka, víno z kdoulí, recepty švestkova polévka, švestková polévka víno, recept na pravé domácí nudle

Suroviny:
víno bílé suché, voda, skořice, badyán, koření hřebíček, cukr, smetana, kdoule, kůra citronová

Přidat fotografie receptu