Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jádrové čárky

Jádrové čárky obsahující mleté vlašské ořechy, s krémem vonícím po vanilce. Jsou máčené v hořké čokoládě a chutnají výtečně, jejich příjemně sladká chuť se doslova rozplyne na jazyku a zpříjemní každý den.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dasty

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení těsta

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta )

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 025 kJ /
4 547 kcal
Bílkoviny46,27 g
Tuky233,12 g
Vláknina22,80 g
Cholesterol 350 mg
Sodík 142 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy554,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Utřeme moučkový cukr s jemně mletými vlašskými ořechy a bílky. Hmotu necháme uležet do druhého dne. Krok 2: Po odležení přidáme hladkou mouku a pečlivě promícháme. Krok 3: Vzniklou hmotu stříkáme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou ve tvaru proužků (čar) na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme dozlatova při 150 °C asi 15 minut. Krok 4: Na krém nalijeme mléko do hrnce, přidáme cukr a pudinkový prášek. Za stálého míchání uvaříme pudink a vychladíme. Krok 5: Do vychladlého pudinku zašleháme elektrickým mixérem máslo. Ke konci přidáme kakao a promícháme. Krok 6: Na vychladlé čárky nastříkáme cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou hotový krém. Krok 7: Cukroví vychladíme a úplně na závěr čárky krémem dolů ponoříme do rozpuštěné čokolády, necháme okapat a ještě vychladíme v lednici.

TIP: Jak připravit dokonalé pařížské rohlíčky

Zveřejněno 27. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jádrové čárky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkpw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jádrové čárky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkpw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Ty ja rada, +13 :yes:. :-K

No mňám:-p:yes:

Děkuji moc všem za kladné hodnocení, já je dělala včera na chuť a dnes už jich je v lednici sotva na malý talířek.

:-KVypadá to krásně,letos vyzkouším.:yes:

Dávám okamžitě bodík+:yes: já je také dělám,již několik let a jsou mezi prvními,co jsou snědené:yes::-Dale já plním místo krémem,pařížskou šlehačkou,takže zdobím úplně na poslední chvíli a mám je v lednici:-D ale jak říkám,dlouho nevydrží,jsou hned snědené:-D po upečení jsou tvrdé,ale jak se naplní,tak krásně zvláční:-D:yes::yes::yes:

Skvěle mohu jen doporučit,místo pudinkového krému používám karamelový:yes::yes::yes:

Dala som do oblúbených a posielam bodík:yes::-K:-K

Pro ty co nechtějí odměřovat 70ml bílků je to zhruba ze tří vajec

To bylo v pošli recept nedavno

Taky bodíík!! Bílků mám plné sklenky, jen musím zkusit, kolik je to 70ml. Super.;-):yes:

:yes:bodíček.....

Nádhera, nádhera. Určitě vyzkouším, to bude dobrota, kde jsou ořechy, to je výborné.

Tématické fráze:
vanocni cukrovi recepty, jádrové tyčinky, jádrové rohlíčky, vánoční cukroví, recept na jádrové tyčinky, jádrová tyčinka recept, jadrové tyčinky recept, cukroví recepty, jádrové rohlíčky recept, jádrová tyčinka, jádrová hmota, pošli recept vánoční cukroví, výborné jádrové rohlíčky, recept na jadrové rohlíčky, jádrové těsto, jádrová hmota recept, jadrove cukroví, jádrové rohlíčky videorecept, jádrové trubičky recept, jádrové hmoty

Suroviny:
cukr moučkový, ořechy vlašské, bílek, mouka hladká, mléko, cukr, pudink vanilkový, máslo, kakao, čokoláda hořká

Přidat fotografie receptu