Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jiný zázvorový čaj

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

phamka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si umyjeme zázvor CELÝ, poté si ho nakrájíme na co nejtenčí plátky. Mezitím si zapnem konev. Krok 2: Když máme nakrájené, tak krájíme na takové další plátky. Krájíme na takové čtverečky. Krok 3: Dáme je do překapávače a dáme horní kolečko. Vodu tam nalejeme a zavřeme. Krok 4: Překapáváme 10 minut. Krok 5: Poté vyndáme zázvor a dáme ho do hrnku na dalších 10 minut. Krok 6: Poté vylovíme a můžeme pít.

Zveřejněno 28. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jiný zázvorový čaj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzg6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jiný zázvorový čaj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzg6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Martina.v 9. 4. 2013 04:52
Je mi líto, nepochopila jsem zcela postup...

No klarisko mně to připadá chuťově jinné než ostatní :-):-8;-)

Myslíš jakoby zázvorovou, Phamko?
Dvojí louhování jsem taky nepochopila, asi to v tom překapávači překapalo moc rychle nebo co...:)))).

no pro mně to má takovou zvláštní chuť :-8

Já tomu nerozumím, překapáváme 10 min,pak vyndáme do hrnku na dalších 10 mimut? Pak vylovíme, ale z jakého hrnku a můžeme pít? Když dám do sítka zaleju horkou vodou, dám na to pokličku tak už je to louhování, proč do dávat do jiného hrnku na dalších 10 min. a pak pít, ale co?:-((

Mě by spíš zajímal výsledný produkt, než fotky s elektrickými kabely, fritovacím hrncem a nádobím v odkapávači.
Druhé kritizovat umíš...

Ediik, v zázvorovém čaji od Akras se zázvor taky krájí na plátky. A jelikož cukr a citron jak píšeš stejně každý dává podle chuti a slivovice je v něm volitelná, je podle mě jediný a nepatrný rozdíl v použití překapávátka.

yesica:
phamka je vietnamka, tak její češtinu omluvme... Řekla bych že čaj je jiný právě tím překapáváním a také tím že je zázvor pokrájený... Obvykle se najemno strouhá - výluh je pak silnější i z menšího množsví zázvoru... A to, jestli si ho osladíme a přidáme citron je věc každého, jak mu to chutná... Já třeba nesnesu jakýkoliv čaj oslazený, ať už cukrem nebo medem - ale rozhodně ne proto že bych si držela linii - prostě mi to nechutná...

:-// Ptáte se, v čem je jiný? No přece v tom, že zázvor nejdříve "umijeme" a potom "vylovýme", to snad stačí, ne? Děs - běs!!!!:no:

No jako překapávanÝ:-8

Jiný v čem? Proto, že je neoslazený a bez citronu, ano? :))

Tématické fráze:
zázvorový čaj recept, zázvorový čaj, louhování zázvoru, jak dlouho louhovat zazvor, zázvorový čaj se slivovicí, zázvorový čaj příprava, čaj se slivovicí, zázvorový výluh, jak dlouho pít zázvorový čaj, jak dlouho louhovat zázvorový čaj, čaj z mletého zázvoru recept, zazvorovy caj louhovani, mletý zázvor čaj, caj z mleteho zazvoru, jak dlouho se louhuje, zázvor louhovani, zázvor louhovani, louhování zázvorového čaje, zazvor jak dlouho louhovat, doba louhování zázvoru

Suroviny:
zázvor, voda

Přidat fotografie receptu