Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky v "Zeleném tajemství Thajska"

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Suroviny

Porce: 3 - 4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 094 kJ /
739 kcal
Bílkoviny78,38 g
Tuky34,05 g
Vláknina8,90 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 197 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy27,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytou zeleninu a maso nakrájíme na kostky. Krok 2: Maso obalíme v mouce a přidáme k cibuli, kterou jsme si orestovali na oleji. Krok 3: Přidáme celý sáček směsi Zelené tajemství Thajska, dobře promícháme, přilijeme vodu a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Krok 4: Potom přidáme papriky a cuketu, ještě chvíli povaříme a na závěr přilijeme smetanu a jen zlehka necháme přejít varem.Jako příloha se doporučují těstoviny, brambory, nebo basmati rýže.

Zveřejněno 2. 12. 2010

Poznámka autorky HankaPu

Je to docela dost ostré jídlo, které se přidáním smetany zjemní. Výrobce také doporučuje přidat místo smetany, kokosové mléko.

Směs jsem koupila v Globusu, recept je uveden na zadní straně sáčku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky v "Zeleném tajemství Thajska"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ko8x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky v "Zeleném tajemství Thajska"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ko8x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-p+10:yes:

:-p:yes::yes:

Hani, dost dobrý a protože u nás ostré nejede, dala bych koření zajisté míň. Globus tady nehrozí, ale všechny ingredience co obsahuje mám doma, tak bych ho po štipíčcích mohla dát;-) Dávám ti 8.boda:yes:

Hani, Zelené tajemství Thajska je pro mne sci-fi a přitom ten recept je super. Globus máme dost daleko. Nerada bych takové koření s něčím zaměňovala, asi by to nemělo tu správnou barvu, ani chuť. Tady ji přímo cítím už z obrázku.:-p:yes:

:-OHani:yes::yes: Ostré máme moc rádi, recept si uložím, díky;-)

Vypadá to lákavě. Jinak toto koření jsem viděla i v Kauflandu ;)

:yes:Moc hezky to vypadá Hani, jenom se dostat do Globusu.:-D:yes::yes:+

:yes::yes:

Špagi - petržel, cibule, česnek, zázvor, koriandr, kardamon, chilli, caenský pepř a sůl. Je to dobré, ale jak jsem psala, dost ostré. Možná by stačilo dávat jen půl sáčku.:-)

Hani, je to Zelené tajmství Thajska ta směs limetkou a koriandrem? Nebo jaký to má složení?

Tématické fráze:
vepřové maso po thajsku, vepřové kostky, vepřové kostky na pepři, vepřové kostky recept, recept cuketu po thajsku, vepřove po tchajsku, vepřová směs na thajsku, recepty z thajska, tajske veprove, maso po thajsku, veprove po tajsku, vepřové maso po thasku, těstoviny po thajsku, koření z thajska, tajske salaty, vepřové máso po tajsku, chilli-caenský pepř, vepřové maso thajsko, veprove kostky recepty, vepřové máso na těstoviny

Suroviny:
maso vepřové, zelené tajemství z thajska, smetana, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, cibule, cuketa, mouka, voda, olej slunečnicový

Přidat fotografie receptu