Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filet z lososa s chřestem a maltézskou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 403 kJ /
1 769 kcal
Bílkoviny20,79 g
Tuky142,58 g
Vláknina9,30 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 73 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy80,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest oloupeme a dáme vařit do vroucí vody na 10-15 minut. Krok 2: Filety osolíme, opepříme a dáme péct na pánev s olivovým olejem. Otáčíme je a rychle opékáme ze všech stran. Krok 3: Pak je dáme do trouby vyhřáté na 200°C na 8 minut. Krok 4: Připravíme omáčku. Do kastrůlku vlijeme víno a pomerančovou šťávu a necháme trochu svařit. Krok 5: Osolíme, opepříme a vešleháme žloutky. Krok 6: Pak vmícháme rozpuštěné máslo a ušleháme hustou omáčku. Krok 7: Nakonec přidáme dužinu z pomeranče. Krok 8: Uvařený chřest překrájíme. Krok 9: Na pánvi rozpustíme máslo a ohřejeme na něm brambory. Přidáme chřest a prohřejeme. A vynikající jídlo je na světě :-).

Zveřejněno 3. 12. 2010

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filet z lososa s chřestem a maltézskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEOA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filet z lososa s chřestem a maltézskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEOA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Dotaz:
Chřest bílý nebo zelený?

Tak na druhý pokus už vše ok ;-)

Zkoušela jsem, s vařenými novými bramborami. Lososa a chřest jsem dělala v páře a super. Omáčku jsem dělala "od oka" v menším množství a nezhoustla :( Co bylo špatně?? Málo másla nebo pomeranče....? Čím to má zhoustnout? Díky! Jinak chuťově super!

Recept jsme vyzkoušeli. Ryba byla výborná moc nám chutnala. Bod posílám:yes:

Dobrý den, chci se zeptat jestli můžu koupit i mraženého lososa?Děkuji

:-p:-p:-p:-p

Děkuji za chálu ...to vždy potěší :-K:-p

Mňam:-p:-*:yes:..+1

Líbí se mi Vaše recepty. :-):yes:

Vynikající:-p:yes:to nemá chybu,hlavně ta omáčka to je bomba dá se skoro ke každýmu grilovanému masu.sousedi jen mlaskali když sem jí udělal.

Luxus nad luxus :-) Opravdu povedené :-)

33jak se dávaj ty filety do trouby tak se dávaj na nějakej pečící papír či tuk? nemůže se to tam zpálit?

Mňam,bolo to naozaj Vynikajúce:-p:-p:yes:Prvý raz v živote som jedla lososa:-8a bola som zvedavá aj na chuť tej omáčky a všetko vyšlo na jednotku:-)Pridávam fotky;-)

Tak jsem včera uvařila podle vašeho receptu. Omáčka byla vynikající!! Nedokázala jsem si tu chut představit, ještě ted se olizuji :-p Kombinace s lososem a chřestem je skvělá. Jen jsem jako přílohu zvolila bramborové pyrě...

Ne,ne vůbec...vše se dělá za tepla, žloutky se v míchávají za stálého míchání, takže se nemůže nic srazit ;-)

Tématické fráze:
recepty z lososa, losos recept, recept na lososa, mražený losos recepty, příprava mraženého lososa, mražený losos recept, recepty na lososa, recepty z mraženého lososa, polreichovi recepty losos, mražený losos, recepty mražený losos, losos s chřestovou omáčkou, recept z lososa, připrava lososa, jak udělat mraženého lososa, polreichovi recepty, recept na mraženého lososa, losos s omáčkou, recept mrazeny losos, losos s omáčkou recepty

Suroviny:
chřest, losos, sůl, pepř, olej olivový, brambory, víno bílé, šťáva pomerančová, žloutek, máslo, pomeranče

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu