Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedliky II

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 158 kJ /
1 711 kcal
Bílkoviny49,95 g
Tuky28,11 g
Vláknina13,68 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 4,89 g
Sůl12,20 g
Sacharidy307,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny v uvedenom poradi dam do pekarne. Krok 2: Mlieko kde rozpustam drozdie, si trosicku predtym necham ohriat v mikrovlnke. Krok 3: Zapnem program cesto. Po skonceni programu, cesto vyberiem, premiesim, vytvorim dve podlhovaste knedle a necham este podkysnut, kym mi zovrie voda, v ktorej ich varim cca 20 az 25 minut. Krok 4: Knedle vo vode naberu na objeme, takze ich dame varit do velkeho hrnca.

Zveřejněno 19. 4. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedliky II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jlz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedliky II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jlz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:yes:Také vyzkoušeno a povedly se,vůbec vejce a housky nechybí!!Vařila jsem na páře 20 minut.

výborné knedlíky.dnes jsem dělala kynutý knedlík poprve v životě a povedl se.na receptu jsem nic neměnila.všem moc chutnalo.dávám bodík:yes:;-)

Moc dobré knedlíky, dělala jsem těsto v pekárně s čerstvým i sušeným droždím a oboje byly dobré. :yes:

Recept mám dost podobný, proto nevkládám...
Dělám jen z vody, ne z mléka (připadají mi lehčí), bez vajíčka (není tam poznat), jen s olejem, a mouku míchám polohrubou a hrubou.:yes:
A bodíkuju!:-)

Moc dobré knedlíky :yes: Jemné a nadýchané. Vajíčko jsem nedávala, jen slunečnicový olej. Měla jsem dvě šišky a vařila jsem v páře 18 - 19 minut, ve velkém kastrolu na úplně rozevřeném pařáčku na knedlíky, který vždy potřu olejem. Po uvaření ihned propíchávám špejlí. Těsto zadělala domácí pekárna, droždí jsem jen rozdrobila nahoru. Opravdu :yes:

ano...nemala som cerstve drozdie a dala som susene....a bolo malo vykysnute...ale osm sa ponahlala tak som to dala na paru aj take..ked som to hadzala do vody, tak to nevadievalo...no idem prepisat v recepte susene na cerstve drozdie...na susene treba asi kysnutie dlhsie

Nie, to nebude tým, do cesta vždy dávam olej a 1 vajíčko. Pravdepodobne nebolo cesto dokysnuté a v teple začalo ďalej prudko kysnúť.

tak vloz....skusim.....ale aj tak by ma zaujimalo, ze preco praskli.....dodatocne som si uvedomila, ze som do cesta dala aj vajicka aj olej...zeby bolo cesto premastene?

Vybusna, vkladám recept na knedle ako ich robíme my, ale fotku nemám, najbližšie ich vyfotím , ale recept je dosť podrobný. Knedle mi nikdy neprasknú. Skús podľa neho urobiť, uvidíš. U nás sa knedle nikdy nerobia vo vode, ale v pare, rovnako ako buchty na pare.

Tak som zacala knedliky parit a nie varit vo vode. a uz 2x mi praskli....cim to je?

Tématické fráze:
kynutá knedla, domácí knedle, domácí knedla, knedle z domácí pekárny, knedlíky z domácí pekárny, prasklé knedlíky, kynutá knedla recept, knedle na paře, prasklý knedlík, parena knedla, knedle z pekárny, parená buchta, parena knedla recept, pařené knedle, rebarborove knedliky, knedle domaci pekarna, praskly kynuty knedlik, prasklé kynuté knedlíky, knedla z domaci pekarny, parene testo

Suroviny:
mléko, olej olivový, mouka polohrubá, sůl, cukr, droždí čerstvé, mléko

Přidat fotografie receptu