Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí po provensálsku

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 549 kJ /
3 238 kcal
Bílkoviny195,46 g
Tuky232,58 g
Vláknina20,92 g
Cholesterol 551 mg
Sodík 4,62 g
Sůl11,20 g
Sacharidy51,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky (4x4cm). Krok 2: Česnek oloupáme a nakrájíme na plátky. Maso s česnekem vložíme do mísy, přidáme bobkové listy a lístky tymiánu a rozmarýnu. (Já nesehnal čerstvý, tak jsem dal sušený). Krok 3: Zakápneme olejem a přilijeme víno. Směs lehce osolíme a opepříme. Přikryjeme a necháme odležet. (podle toho jak pospícháte - nejlépe přes noc). Krok 4: Cibuli, rajčata a mrkev oloupeme. Krok 5: Olivy necháme okapat. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev na špalíky a rajčata s olivami na plátky. Slaninu na kostičky. Krok 6: Pokud máte PH, ve kterém je možná příprava na sporáku, tak ho rozehřejeme, potřeme olejem a osmažíme cibuli. Krok 7: Pak přidáme slaninu a necháme vypéct. Přidáme maso bez marinády a orestujeme. Přidáme mrkev,rajčata, olivy a přilijeme marinádu. Krok 8: Pokud máte PH, který není určen pro přípravu na sporáku je možné na pánvi a pak přendat. Krok 9: Pomalíme na st. 1 asi 7 hodin.

Příloha - brambory na jakýkoliv způsob.

Zveřejněno 22. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí po provensálsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpXj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí po provensálsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpXj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Právě se pomalí, podle vůně to bude velká dobrota:yes:

Hm,, právě jdu na poštu pro PH (dnes mi přišel) a tak vím co budeme papat jako první. Nemohu se dočkat,,,:-D

Simonko, jen bych přidal víc vína. V troubě se vypeče.:yes:

Doogo,to vyzkouším v té troubě,to je tak lákavé.;-):-p

:-p:yes::yes::-K

Musí to být tedy skvělé.:-p Také nemám PH,ale trouba to zvládne taky.:yes:

Vypadá to skvěle:-p Ukládám :-*:yes:

Simon, určitě by to šlo i v troubě.

Dooga to je teda super bašta,já PH nemám,ale láká mne to moc.:-p:-K:yes:+1

Tématické fráze:
hovězí po provensálsku, maso po provensálsku, hovězí maso po provensálsku, vepřové maso po provensálsku, vepřové po provensálsku, hovezi platky po provensalsku, po provensálsku, hovězí po provansalsku, hovězí zadní příprava, hovězí pečeně po provensálsku, hovězí zadní recept, veprový kostka po provensalsku, maso po provencálsku, recept hovězí po provensálsku, hovězí nudličky po provencálsku, hovězí příprava, hovězí po provencálsku, hovězí na provensálsku, vepřové kostky po provensálsku, pomalý hrnec recepty

Suroviny:
hovězí zadní, víno bílé, rajče, slanina anglická, olivy černé, mrkev, cibule, česnek, bobkový list, tymián čerstvý, rozmarýn čerstvý, pepř, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu