Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké ořechové rohlíčky

Rohlíčky plné vlašských ořechů, které se rozplývají na jazyku? Tak přesně to jsou ony. Křehké a velmi jednoduché. Těsto vtlačíme do formiček na rohlíčky a po upečení konce namáčíme do čokolády. U nás na Vánoce nesmí chybět.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 300 kJ /
3 657 kcal
Bílkoviny36,38 g
Tuky207,75 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 1,66 g
Sůl0,00 g
Sacharidy402,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 160 °C. Krok 2: Hladkou mouku prosejeme s moučkovým cukrem do mísy. Přidáme jedlou sodu, mleté ořechy a na malé kousky nakrájené změklé máslo. Krok 3: Všechny suroviny dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto. Krok 4: Formičky na rohlíčky naplníme slabou vrstvou těsta a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C přibližně 15 minut. Během pečení se rohlíčky nafouknou. Je ovšem třeba mít na paměti, že rohlíčky nesmíme péct zprudka, nebo splasknou. Krok 5: Upečené, ještě vlažné rohlíčky vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Krok 6: Potom rozehřejeme ve vodní lázni čokoládovou polevu, konce rohlíčků do ní namočíme a necháme zatuhnout.

TIP: Jak zdobit čokoládou

Zveřejněno 26. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké ořechové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzJ5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké ořechové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzJ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

pavla.valničkova 14. 12. 2015 17:27
Ahoj holky moje poznatky z pečení dutých rohlíčků dělala jsem poprvé upekly se krásně vyklopily také v troubě se nafoukly a pak propadly jsou duté ale zatím tvrdé dávala jsem prášek do pečiva pekla v silikonové formě ta nemá chybu nemusí se vymazávat nevím kde je chyba příště zkusím znovu u nás se to sní ať je to tvarově jak chce jsou tam dobré suroviny čau Pavla.

dnes jsem je dělala a je to pěkný humus.nic horšího jsem nemohla vyzkoušet:no:

moje maminka je dělávala, jsou výborné
vždy zkoušela správne vyhřátou troubu jedním až dvěma vzorky, pak teprve pracovala se všemi

Včera jsem je upekla z dvojité dávky, jen jsem cukru jsem ubrala a i tak jsou dost sladké a jsou skvělé, příští rok je upeču zas:-):-)

Jeste ze jsem si precetla ty vase komentare pred tim nez jsem to zacala pect. Ani jsem si totiz nevsimla ze to ma byt ve formickach,ale jelikoz ziju v USA tak jsem je vypracovala rucne do tvaru rohlicku,formicky nemam :-(. Ja jsem tedy recept upravila a dala jsem 200g cukru (vcetne vanilkoveho) ale i tak je to dosti sladke (a pridala jsem 25g orechu (uprazenych aby byla lepsi chut) a 25g mouky na vic). ;-)
Testo jsem nedavala do formicek, jen jsem v rukach udelala rohlicky,neslo to moc snadno, rozpadavalo se to trosku, tak se musi delat jeden po jednom.
Bez formicek a s mene cukrem se upekly pekne pri 160C a 15minut. Ted jen ochutnat....:-*

x:verím ti, mne sa raz stalo, že mi úplne vykypeli z formičiek a nešli vyklopiť. Pripálené som ich dolovala z nich. Tiež som bola naštvaná, až zúrivá. Podľa fotiek vidíš, že to niekomu ide. Neboj, raz sa ti podaria. Kto nič nerobí, nič nepokazí. (Ja mám dve rúry a 150 stupňov na jednej nie je 150 stupňov na druhej, obe sú elektrické s horkovzduchom...)

magdalenka: řídila jsem se opravdu přesně podle receptu, autorka píše, že se mají péct 15 minut při 160 stupních. Já jsem měla na 150 stupňů jenom a udělalo to paseku, natož 15 minut, to bych formičky mohla vyhodit. A vyfouklé to taky nebylo, nejdřív to vylítlo nahoru, ale pak prostě jako by to zmizelo z formičky, to by nebylo do čeho kousnout, natož konce rohlíčků ještě namáčet do čokolády, neměla bych co namáčet.... ani ťuk jsem neudělala jinak, ale tohle mě vážně zklamalo...:no:

x:ja ich zvyknem piecť tiež...prostriedok má byť prázdny, pozri podobné recepty. Preto sa im hovorí foukané, nafoukanci...že ti ostane iba taká škrupina. Zrejme si mala vysokú teplotu? Autorka v recepte píše, že pri vysokej teplote splasknú...

No to jsem tomu dala, že jsem si vybrala tenhle recept. ;-(. Teď jsem s tím právě sekla do koše. Totálně se nepovedly a nepovedly. Úplně se mě jako by vypařily z formiček, seškvařily, a to jsem to pekla na 150, a tohle mě udělalo po 3 minutách, kdy jsem to zdešeně honem vytáhla z trouby. Ze zoufalství jsem zbytek těsta vykrájela rohlíčkovou formičkou, a dala péct... no ještě horší. prostředek zmizel a zbyly mě prázdný okraje. Receptu jsem se držela přesně, chce se mě brečet nad drahýma surovinama..Tak tohle už nikdy víc :no::no:

petralajtka 30. 11. 2011 18:23
sranda, ja mam presne tento recept, len všetky suroviny krát dvomi
aj vyzerajú rovnako ako moje :-)

neskúšala som dať menej cukru, neporadím
hlavne nedávajte viac sódy, moja mama dala namiesto malej lyžičky veľkú a kypeli z formičiek
:yes::yes::yes:

Má někdo zkušenost co se stane, když se dá méně cukru? Toto musí být přeci šíleně přeslazené!!?

Kurňa,vy nedáte pokoj?:-D Znám je,jsou výborné,jenže to by jedna jen pekla a pekla a....Ale vypadají nádherně.:yes:

:-p:yes::yes:

to jsou luxusní rohlíčky:yes: :yes: :yes:

Tématické fráze:
foukané rohlíčky, ořechové rohlíčky, vyfouklé rohlíčky, orechove rohlicky do formicek, vyfouklé ořechové rohlíčky, slepované ořechové rohlíčky, rohlíčky do formiček, foukané ořechové rohlíčky, ořechové rohlíčky z formiček, foukané rohlíčky recept, duté ořechové rohlíčky, ořechové rohlíčky vyfouklé, ořechové rohlíčky z formičky, vánoční ořechové rohlíčky, ořechové vyfouklé rohlíčky, rohlíčky ořechové, vánoční rohlíčky vyfouklé, ořechové rohlíčky recept vyfouklé, ořechove rohličky foukane, vyfukle rohličky

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, ořechy vlašské, máslo, soda jedlá, čokoláda na vaření

Přidat fotografie receptu