Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí plec na smetaně

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 054 kJ /
6 227 kcal
Bílkoviny322,21 g
Tuky528,77 g
Vláknina14,18 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 7,98 g
Sůl19,92 g
Sacharidy38,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, poctivě prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádou. Krok 2: Maso následně polijeme rozpuštěným máslem a vložíme zakryté do chladna na 48 hodin. Krok 3: Maso po poctivém naložení zprudka orestujeme na pánvi a vložíme do pekáče. Podlijeme cca 0,5 l vody, přikryjeme a pečeme na poloviční výkon trouby cca 2 hodiny. Krok 4: Mezitím do výpeku z pánve přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, kterou lehce opečeme. Krok 5: Po hodině pečení maso otočíme. Krok 6: Po upečení maso vyjmeme, odstraníme ovázání a uložíme nakrájené v teple. Krok 7: Upečenou zeleninu dáme do kastrolu včetně šťávy a ponorným mixérem rozmixujeme úplně do hladka. Do této vzniklé zeleninové kaše vlijeme 2 kelímky sladké smetany a již jen dle potřeby dochutíme solí. Omáčku před podáváním prohřejeme cca 15 minut a podáváme s houskovým knedlíkem a dle chuti i s brusinkovým kompotem.

Zveřejněno 29. 12. 2010

Poznámka autora Colombo65

Zeleniny je tam záměrně málo, aby vynikla chuť smetany a koření.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí plec na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YMXA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí plec na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YMXA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

1*****Manžel moc chválil, až 3 x a já taky. Určitě jsem nedělala naposled, Moc dobrý recept , fantastická omáčka, a jeden z mála, který asi vyjde z jakéhokoliv dobrého masa. <3<3<3

Colombo65: Teď jsem dodělala tu vaši omáčku, maso mám ještě v alobalu, ochutnala a vrněla blahem, manžela jsem ubezpečila, že si dnes opravdu pochutná, jak se motal po kuchyni. <3
Opravdu se dnes těším na oběd ! Dělám k tomu kynuté bramborové krokety ........ Díky za recept Odfotím, pošlu foto!

:-* Já mám v marinádě od včera večera. Doufám, že to bude dobré, fotečku přidám!:-K

Poula: Cibuli dáš, až se ti opeče zelenina, do té pánve a doopékáš ! Maso je potřeba po upečení a vyjmutí z pekáče zabalit do alobalu, než uděláš omáčku, jinak se ti osuší a stvrdne. Vytři napečenou šťávu z masa, z boků pekáčku do omáčky! Maso rozbal a vlož do omáčky, prohřej, vyber a nakrájej.

Recept je trochu chaotickej, třeba cibule v receptu je napsaná ale kam s ní ? Tak jsem si postup trošku upravila a uvidíme.

No tak sem s tím,teda že já neznám žádného myslivce.;-( Pěkná fotka a musí to chutnat tedy.:yes::yes::yes::-p

:-8:-8:-8

Měli jsme chuť na nějakou dobrou "divočinku"ale kance jsem nesehnala:-/V neděli jsem naložila h.zadní,ale jinak vše podle tohoto receptu:-8Moc nám chutnalo:-p,bodík už byl udělen,tak jen přidávám foto z dnešního obědu;-)

;-)Tak to ano:-))já mám takový vzorek vytištěný na tvarohu,když jej dělám doma;-):-D

Mřížkování je od výroby - to já neee!:-D:-D:-D

:yes::-K:yes:

:-p+2:yes:Ottíku a máš na knedlíku takové hezké mřížkování;-):-))

Kančí na smetaně znám v trochu jiné úpravě, ale máme ho mooc rádi. Vzhledem k tomu že jsme celá rodina a veškeré příbuzenstvo lesáci a myslivci, tak se dá říct že kančího masa míváme někdy docela dost.

Tématické fráze:
kanec na smetaně, kančí maso na smetaně, kančí kýta na smetaně, divočák na smetaně, kančí svíčková na smetane, kančí plec, úprava kančího masa, kančí recepty, kančí maso, kanci plec recepty, kanci plec recept, kanec recepty, kančí, kančí plecko recepty, naložení kančiho masa, recepty na kančí plec, recept na kanci plec, recepty z kance, recepty kanci maso, recepty z kančiho masa

Suroviny:
plec kančí, petržel, mrkev, celer, cibule, smetana sladká, špek uzený, máslo, tymián, jalovec, rozmarýn, sůl hrubá, olej

Přidat fotografie receptu