Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salám z bůčku

Retro recept z dob, kdy nebyl v obchodech takový výběr uzenin, jako je dnes. Pokud ale chcete mít jistotu, co skutečně salám obsahuje, nebo se chcete se vyvarovat různých "éček" a stabilizátorů, můžete si salám udělat doma sami.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

cca 1 kg salámu

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 848 kJ /
4 266 kcal
Bílkoviny208,98 g
Tuky344,06 g
Vláknina4,83 g
Cholesterol 2,01 g
Sodík 9,40 g
Sůl22,36 g
Sacharidy80,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček nakrájíme na kostičky, přidáme koření, vše promícháme a směsí naplníme tlačenkový sáček vhodný na vaření salámu. Krok 2: Před vařením sem tam sáček propícháme jehlou, aby během varu neprasknul. Krok 3: Vaříme ve vodě 2 hodiny na mírném ohni. Potom necháme úplně vychladnout a krájíme na kolečka.

TIP: Jak udělat šunku nebo salám bez šunkovaru

Zveřejněno 30. 12. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept mi přišel mailem, autor, ani web není znám. Případného autora ráda uveřejním.

Vynikající dobrota na Silvestra!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salám z bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/92XJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salám z bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/92XJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Recept znám už dlouho a máme ho moc rádi. Občas obměňují koření, je dobrý i s kari nebo provensálským.

Je vynikající.:-K:yes::yes:

Jani, vypada to nadherne! Davam palec nahoru a ukladam do oblibenych. :yes::-K

clupmi: Vyzkoušej, je to moc dobré :-)

Já bych z toho bůčku udělala spíše bůčkovou roládu, bez vajec, nouky, strouhanky, 2 dny naložit a pak v šunkovaru vařit na 8O st. asi 2 hodiny.
:-)

Také to dělám, jenom přidám 3 stroužky česneku a nepoužívám grilovací koření. Je to fakt výborná sváča, nebo večeře.:-)

Květa: děkuji :-)

Jiřko a tobě taky díky za foto!!!:-)

Iriska: uff, to jsem si oddechla!!:-D takže se povedlo, díky moc za fotky a jsem ráda, že šmakovalo!!:-p

Jani, je to fakt skvělé. Dělala jsem hned ze dvou dávek a vařila jsem v pekáči, co peču vánoční krůtu. Jedině tam se to vešlo.:-D Příště zkusím větší kostičky. Krájela jsem je dost drobné. Ale na chuti to vůbec nic neubralo. Dávám fotky, jo?:yes:+

Jiřko díky!! Supéér!:-)

Janko,výborná věc...:-p:-p:-p,přidávám foto...

Marti ano, po kolečkách, jako tlačenka, právě to taky "bagrujeme":-D

Tééééééda,já jsem ,ale chudák.Mám různé maso v mrazáku,kromě bůčku.Manžel má narozky 5.1.,tak udělám určitě.To se krájí po studenu na plátky,třeba jak tlačenka???A chleba k tomu+ okurek??Ráda bych to udělala,potom k večeři+ oblož. mísy.Šlo by to??Předem díky

:-p:-p:yes:+17

Díky za bodíky, je to fakt moc dobré, jen jsem koštla, jinak to nechám zítra na stůl;-)

opravdu moc dobré,příště toho udělám jednou tolik,jen se po tom zaprášilo ;-)

Tématické fráze:
domací salám, domácí salám recept, recept na domácí salám, recept na salam, polsky salám recept, domací salamy, salám recept, jak udělat domácí salám, recepty na domaci salamy, domácí polský salám, salám, recepty z bucku, domácí salámy recept, recepty vepřové maso, domácí salámy recepty, recept domácí salám, jak udelat salam, jak udělám domácí salám, recepty na domácí salám, recept salám

Suroviny:
bůček, vejce, vegeta, strouhanka, mouka hladká, koření grilovací, pepř mletý

Přidat fotografie receptu