Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční vývar z jeleních žeber

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie377 kJ /
90 kcal
Bílkoviny3,51 g
Tuky0,67 g
Vláknina11,73 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 170 mg
Sůl0,37 g
Sacharidy12,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jelení žebra dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou a pomalu na mírném ohni přivedeme k varu. Jakmile se na hladině objeví pěna ze sražené bílkoviny tak tuto poctivě odebíráme. Krok 2: Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu polovinu množství kořenové zeleniny, sůl, pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme pomalu tahem cca 2-3 hodiny. Krok 3: Mezitím si nastrouháme druhou polovinu kořenové zeleniny na hrubém struhadle. Vývar po uvaření, až je maso měkké přecedíme a přidáme nastrouhanou zeleninu a hrášek. Krok 4: Maso z jeleních žeber obereme a nakrájíme do polévky. Vhodnou vložkou jsou domácí nudle. Pak již jen s chutí konzumujeme, tuto velmi silnou a vydatnou polévku.

Zveřejněno 30. 12. 2010

Poznámka autora Colombo65

Z trochou snahy jsem sehnal 2,5 kg jeleních žeber, něco jsem si nechal na upečení a z toho tzv. zbytku vznikla tato lahůdka.

Nudle jsou dle:

http://www.toprecepty.cz/recept/15774-domaci-nudle...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční vývar z jeleních žeber

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/koMJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sváteční vývar z jeleních žeber

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/koMJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jelení polévka, polévka z jelena, jelení žebra, jeleni zebra recept, domácí nudle recept, vývar z jeleních kostí, polevka ze srncich zeber, jelenia polievka, polevka z jeleniho masa, polévka z jeleních žeber, jeleni polivka, jeleni polevka recept, jeleni zebra polevka, jelenní vývar, srnčí vývar, polévka za srnčích žeber, jeleni zebra recepty, jelení maso vývar, jeleni vyvar z kosti, vyvar z jeleniho masa

Suroviny:
žebra jelení, cibule, mrkev, petržel, celer, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl, hrášek mražený

Přidat fotografie receptu