Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 709 kJ /
1 365 kcal
Bílkoviny183,34 g
Tuky24,90 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 436 mg
Sodík 438 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy90,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, posypeme kmínem a granulovaným česnekem, osolíme a opepříme. Krok 2: Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky, žampiony na plátky. Krok 3: V kastrolu rozehřejeme asi 2 lžíce másla a opečeme na něm maso. Jakmile bude zlatavé, přidáme žampiony a podusíme je s masem. Krok 4: Pak zasypeme cca dvěmi lžícemi mouky, prosmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme brambory a vaříme, dokud nebudou měkké. Asi za pět minut přidáme kolečka pórku. Krok 5: Hotový pokrm dochutíme lžičkou octa, solí a pepřem, případně houbovým kořením. Krok 6: Hustotu upravíme přidáním vývaru nebo naopak mouky rozmíchané v trošce vody a nebo jíšky.

TIP: Jak připravit vývar do zásoby

Zveřejněno 31. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOnX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOnX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Jídlo i fotka vypadají dobře...Určitě vyzkouším...:-):-O:-K<3

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi líbí a to houbové koření bych určitě dala, aspoň pro vůni, žampiony moc houbami nevoní. :-K

Jsem ráda, že se recept líbí; je to takové syté jídlo do chladného počasí. Kdo má rád a "něco" by mu v kotlíku chybělo, je docela dobré do porce rozemnout špetku sušené majoránky, nebo přihodit na másle orestovaný nasekaný česnek, případně trochu maggi. Ale mně se líbí ta jemná chuť - a z pokrmu se při podávání musí kouřit...;-)
Díky za bodíčky, vážím si jich.

:-p:-p Úplně tady slintám. :yes: +7

Elizo,to musí být dobrůtka,nebot jsou tam samé laskominky:-pA v této zimě uplně nejlepší pokrmy na zahřátí a nasycení vyhládlých krčků:-K:yes:

Další netradiční jídlo, vypadá dobře a myslím, že toho moc nezbylo co? ;-);-);-)

:-p:yes: mňam, to vypadá jedle:-p:-K:-K

Tématické fráze:
ďábelský kotlík, pokrmy ze žampionů, pokrmy z kotlíku, recepty z kotlíku, vaříme v kotlíku, ďábelský kotlík recept, pokrmy z žampionů, zapečený kotlík, recepty z kuřecího masa, sicilsky kotlík, cikánsky kotlík, ďábelský kotlík recepty, pokrmy v kotlíku, selske brambory s kurecim masem, kotlík z kuřecího masa, maso vkotliku, kuřecí maso recepty, pokrmy z žampiony, vaříme v kotlíku recepty, kotlíkové recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, brambory, žampióny, pórek, vývar drůbeží, máslo, mouka hladká, kmín drcený, česnek granulovaný, koření houbová variace, pepř mletý, sůl, ocet

Přidat fotografie receptu