Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní polévka

Tuto chutnou jednoduchou polévku připravíme ze zeleniny. Zeleninu a houby stačí povařit a nakonec přidat kapání, které vytvoříme z vejce a krupičky. Díky kapání bude polévka sytější.

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jituska Jituska

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie782 kJ /
187 kcal
Bílkoviny12,96 g
Tuky7,84 g
Vláknina6,85 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy12,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme ji do vroucí vody společně s houbami, osolíme, opepříme a necháme zeleninu vařit do změknutí. Krok 2: Jakmile je zelenina uvařená, dochutíme ještě vegetou. Krok 3: V hrnku rozkvedláme vejce, do něj nasypeme krupici tak, aby vzniklo řidší těsto. Necháme krupici ve vejci chvíli odpočívat. Poté lžící nabíráme vždy trošku těstíčka, které ze lžíce dáváme do vroucí polévky. Vzniknou hrudky krupičky, které polévku ozvláštní.

TIP: Jak udělat kapání do polévky

Zveřejněno 27. 4. 2008

Poznámka autorky Jituska

Zeleninu můžeme použít i jinou podle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3W4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3W4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Krupicové halušky do polievky robím tak, že zmiešam žĺtok s krupicou, lyžičkou oleja a snehom z bielku. Sú potom jemnejšie.

Dělám stejné nočky do polévky máme to rádi.

Dělám podobně, jen trošku zahustím jíškou z mouky a Ramy, přidám trochu krupice a před dohotovením nechám srazit rozkvedlané vajíčko.Pokud dávám houby, tak podušené žampióny.Příště budu dělat nočky :-)) Polévka má název Jarní a z rané zeleniny je opravdu nejlepší.

Tématické fráze:
jarní zeleninová polévka, jarní polívka, jarní zeleninová polévka recept, polévka z jarních cibulek, recept polévka z jarní cibulky, kapání do polívky, polevka z jarni zeleniny, jarní cibulka, jarní cibulka recept, cibulková polévka, kapání do polévky z krupice, jarní cibulka recepty, polívka s kapaním, kedlub, polivka z jarni cibulky, kapání do polívky recept, jarní recepty, kapání z krupice, jarnipolevky, recept na polévku z jarní cibulky

Suroviny:
mrkev, kedlubna, petržel, cibulka jarní, houby sušené, sůl, pepř mletý, vegeta, vejce, krupice

Přidat fotografie receptu