Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaná omeleta s česnekovo-sýrovou náplní a sušenými rajčaty

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce důkladně rozšleháme, osolíme, všleháme sodu bicarbonu (dodá omeletě lehkost a nadýchanost), vmícháme nasekanou pažitku, směs vlijeme na rozpálenou pánev s trochou oleje. Krok 2: Jakmile rozlijeme směs po ploše pánve, oheň ztlumíme na střední plamen a přikrytou omeletu z jedné strany usmažíme - vrchní strana se propeče pod pokličkou. Pro pruhovaný efekt jsem dělala na steakové pánvi. Krok 3: Omeletu přendáme na talíř, na polovinu dáme česnekovo-sýrovou pomazánku, poklademe sušenými rajčaty, omeletu ozdobně přehneme, doplníme salátovými listy a cherry rajčátky. Podáváme s bagetkou.

Zveřejněno 1. 1. 2011

Poznámka autorky isindy

Jde o momentální nápad - v lednici zbyla ještě ze silvestrovského občerstvení česnekovo-sýrová pomazánka (u nás pod jménem Natašin dech). Chlebíčků a jednohubek bylo už dost, zkusila jsem tedy upotřebit v teplé kuchyni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaná omeleta s česnekovo-sýrovou náplní a sušenými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/492x

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaná omeleta s česnekovo-sýrovou náplní a sušenými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/492x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

To jsou fotky jako fík.:yes::yes:

:-p:yes::yes::-K

díky všem :-K
michsamant, to víš, že se nezlobím, naopak se ráda přiučím ;-)

michsamant 2. 1. 2011 10:08
Nikdy som nevedela urobit poriadnu omeletu. Nedavno som sa to naucila podla programu Masterchef Australia. isahu, snad sa nenahnevas ak to tu popisem :-) Vajicka poriadne rozlahame s troskou smotany alebo mlieka. Panvicu zohrievame na slabom ohni. Nesmie byt uplne rozpalena. Ked je panvica zohriata,, vlejeme omeletu a stale na slabom ohni ju nechame opekat, az kym sa jej povrch "takmer" nezatiahne...vtedy na jednu polovicu mozete vlozit akukolvek napln a prelozime ju napoly a este chvilku opekame. Prelozime na tanier a hotovo. Takze finta je len v teplote panvice, nesmie byt prilis vrela, omeletu opekat na slabom ohni hned od zaciatku. Nechcem tym nijako kritizovat, len taka mala rada, ja som to tiez donedavna neovladala :-K

Dělám podobně,ale každá inspirace potěší.Jíme i očima a tady asi jedna porce nebude stačit;-):yes::yes:

Dobrý nápad a kouzelné fotky...:yes::-)

Omelety jsou u nás jak se říká na denním pořádku. Já dávám, aby byly kypřejší, na jedno vajíčko jednu lžíci studené vody, příště zkusím podle Tebe přidat sodu;-):-)

vypadá to suprově a určitě zkusím :-p:yes:

Isi, výborný nápad :yes::yes::yes::-p

Tomu říkám náhoda, zrova jsme povečeřeli podobnou mňamku. Vajíčko, pařitka, na drobno nakrájená šunka, pak posypané strouhaným sýrem, k tomu zeleninová příloha a francouzská bagetka...:-p
Jinka na těch fotkách to vypadá opravdu velice dobře :yes:

V tvojom podaní ani omeleta nie je omeleta...je to nádhera!:yes:

Tématické fráze:
sýrová omeleta, francouzská omeleta, rajčatová omeleta, omeleta s rajčaty, nadychana amoleta, omeleta, náplně do omelet, jak udělat nadýchanou omeletu, sýrové omelety, omeleta sod, rajčatová amoleta, syrova omelata, jak na to omeleta, postup omeleta, česnekovo sýrová pomazánka, francouzská sýrová omeleta, nadychané omelaty, jak upotřebit pórek, sýrová omeleta se zampiony, pomazánka k omeletě

Suroviny:
vejce, sůl, soda jedlá, pažitka, olej, pomazánka, rajče sušené

Přidat fotografie receptu