Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíky jako dech - úžasné

Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.

Hodnocení receptu je 5,0 (193×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 10 min

150 min (140 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 144 kJ /
2 425 kcal
Bílkoviny60,83 g
Tuky79,28 g
Vláknina16,94 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy358,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V uvedeném pořadí vložíme suroviny do pekárny a zapneme program Těsto. Krok 2: Po vykynutí vytvoříme 10 rohlíků, bulek, pletýnek či uzlů. Necháme je na plechu cca 15 minut kynout v teple. Krok 3: Rozehřejeme troubu na 230 °C.
Na dno trouby dáme kastrůlek s vodou, aby se tvořila pára. Krok 4: Rohlíky potřeme vlažným mlékem, posypeme semínky, solí a kmínem, nebo necháme jen tak bez ozdobení, a pečeme ve vyhřáté troubě po dobu 10-15 minut. Krok 5: Po upečení přeložíme na mřížku a necháme vychladnout.

TIP: Druhy mouky a na co je používat

Zveřejněno 5. 1. 2011

Poznámka autorky BILKOVAI

Inspirovala jsem se receptem od Cathleen přidáním sladěnky a receptem z mimibazaru pod názvem "Rohlíky jak od pekaře". Tím chci oběma děvčatům poděkovat za nejlepší recepty na bílé pečivo. Je to fantazie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíky jako dech - úžasné

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzKV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíky jako dech - úžasné

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzKV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (294)

Tonja:
Milá Cathleen, moc prosím 🙏🙏🙏

evjanka: Pokud pivovarnické kvasnice seženu a pokud to s nimi půjde a rohlíky se mi podaří, dám recept sem na "topky" i ostatním k dispozici. Možná by nám mohla poradit i (podle mě) nejlepší pekařka Cathleen.

Tonja:
😂
Bude lepší. :yes: Lidl na Vás určitě nemá! ;-) Pak nezapomeňte sdělit výsledek. Manžel by měl radost, kdybych mu je upekla.

evjanka: Nemohl by být třeba i lepší?

Tonja:
Pivařské rohlíky zadělávané pivařskými kvasnicemi, tak to zní docela logicky. Tak držím palce, ať to dopadne dobře a Vámi upečený rohlík je k nerozeznání od rohlíku z Lidlu. 🤞

evjanka: Podařilo se mi zjistit, že ty "pivařské rohlíky" jsou prý zadělávané pivařskými kvasnicemi, ne kvasnicemi pekařskými. Ale ruku do ohně za to nedám a ještě jsem neměl možnost to vyzkoušet. Ale jsou v blízkosti 2 malé soukromé pivovary, tak zkusím trochu kvasnic sehnat. Pak tu výsledek zveřejním.

Tonja:
Také jsem zkoušela recept najít, ale bezvýsledně. Moc chutnají manželovi. Zadejte si na YT rakouské rohlíky a tam jsem něco vzhledem podobného objevila. Ale chuť určitě nebude stejná, protože ty z Lidlu určitě obsahují různé dochucovadla, kypřidla a éčka. 🤷

Vyzkoušela jsem a doopravdy jsou nádherně jemné i druhý den, žádné ztvrdnutí. Jsou výborné. :-K

Peču i jiné rohlíky. Když ale dělám "sádláky", tak dělám tyto.

Vyzkoušeno :yes: Foto přidáno :-)

Vynikající<3

Bez pekárny chleba, z 1/2 dávky, jsou jako kupované. ????

Tyto rohlíky dělávám a jsou velice dobré, hlavně dětem hodně chutnají. Oproti jiným mají ještě jednu výhodu, bez zvláštních úprav jsou dobré ještě i druhý den.

Nevím, kdo dotáčí videa k receptům, ale stává se, že video ukazuje jiný postup, než je popsán v psaném receptu. Konkrétně tady je recept uveden pro pekárnu a ve videu se těsto zadělává ručně. To by mi až tak nevadilo, protože já pekárnu nemám a těsto zadělávám v robotu. Dělám si ale předem z vody, kvasnic, cukru a lžičky mouky preferment (kvásek, omládek) a teprve ten přidávám do mísy k ostatním surovinám.
Nelíbí se mi ale, že v receptu je z této dávky 10 rohlíků a ve videu napřed ukrojíte asi tak 1/3 těsta, rozválíte placku, tu rozkrájíte na 8 dílů a umotáte 8 rohlíčků. Celkem byste tak vyrobili 24 rohlíčků, a to je hodně odlišné. Pokud však budete péct 10 velkých rohlíků nebo 8 (event. 24) malých rohlíčků, nebude potřeba při stejné teplotě stejného času.

hosta:
Tady je poměrně nedávný test mouky a Předměřická vychází jako úplně nejhorší.

www.testypotravin.cz/testy/test-hladke-bile-psenicne-mouky

Veronika.Hrozna: Penam je Babišova mouka. Už jste od Babiše někdy měli něco kvalitního?

Tématické fráze:
rohlíky recept jako od pekaře, domaci rohliky jako od pekare, rohlíky, rohlíky recept, nejlepší rohlíky z pekárny domácí, rohlíky z domácí pekárny, recept na rohlíky, pletení rohlíků, nejlepší rohlíky, domácí rohlíky, rohlíky jako od pekaře, úžasné domácí rohlíky, rohlíky jako z obchodu, rohlík, nejlepší domácí rohlíky, nejlepší domácí rohlíky, rohliky jak od pekare, rohlíky 80, jak se motají rohlíky, jak zabalit rohlík

Suroviny:
voda, sádlo, mouka hladká, sůl, sladěnka, kvasnice, mléko, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu