Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánová žemlovka

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 pekáček

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 672 kJ /
2 312 kcal
Bílkoviny73,30 g
Tuky45,03 g
Vláknina33,25 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 2,07 g
Sůl4,81 g
Sacharidy388,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáček si vymažeme máslem a naskládáme na něj nakrájené rohlíky, které pokapeme rumem z rozinek. Na ně poklademe banány promíchané s rozinkami. Rozšleháme 4 žloutky a jedno celé vejce s polovinou cukru, špetkou soli a jednoho vanilkového cukru. Po vyšlehání do pěny přidáme obě smetany a ještě chvíli šleháme. Tuto směs následně vylejeme na rohlíky a banány a dáme zapéct do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečeme 20 minut. Mezitím si vyšleháme bílky do hustého sněhu a přidáme do nich zbylý cukr. Po 20 minutách natřeme na předpečenou žemlovku a pečeme ještě 10 minut do zrůžovění sněhu.

TIP: Dalších 7 inspirací na přípravu žemlovky

Zveřejněno 6. 1. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj- denník Právo

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánová žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOKB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánová žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOKB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Hmm vypadá krásně, jdu nakoupit a zkusíme jí udělat :-8 :-)

v.e.v.e.r.ko, nelze vždy vyhovět všem, samozřejmě ani chutnat všem nemusí.;-)

žemlovku miluju ale s banánem mě hodně zklamala, za sebe nedoporučuju! :-S

Hani zkus, budu moc ráda;-)

To vypadá nádherně:yes::yes: + Určitě vyzkouším:-)

Mirko, tak to mám fakt velkou radost!! taky jsem dala do bílků trochu citronové šťávy;-)

Jani, zemlbába byla fakt skvělá :yes::yes: Na banány jsem strouhla trochu citronové kůry a do bílků asi lžíci citronové šťávy. Recept je uložený v oblíbených a určitě budu dělat vícekrát.

Ivo , pochopila jsem, určitě je to super nápad:-p

Banánky, ne babábky pochopitelně :-D :-D

Skvělá bomba. :yes: Jen pozor, aby rum v žemlovce v kombinaci s plynovou troubou neproměnil tuto lahůdku v bombu opravdovou. Napadla mne ještě možnost zapéci mezi vrsty babábky v čokoládě, použít do zálivky krém Advocat (vaječný koňak), podávat žemlovku studenou, flambovanou, se zmrzlinou...tenhle výtečný recept opravdu vybízí k experimentování. A co takhle udělat žemlovku Tiramisu? Jdu o tom přemýšlet.

no koment:yes:

Lykeli, děkuji a zkus;-)

Žemlovlu miluji, s banánem jsem ji ještě ale nejedla i tak to musí být vynikající!:) Posílám bodík.:yes:

Jani nádhera:-O A ty fotky:-* Paráda:yes::yes:

Pajaska, brusinky klidně, taky jsem jich pár přidala do rumu, co mi zbyly;-)

Tématické fráze:
žemlovka, žemlovka recept, žemlovka s bananem, recept na zemlovku, recept žemlovka, recepty z banánu, bananova zemlbaba, jak dlouho pečeme žemlovku, recepty žemlovka, žemlovka s banány, žemlovka z banánů, pečeme žemlovku, jak se dělá žemlovka, bananova vanocka, banánová bomba, zemlbába banánová, žemlovka s jablky a tvarohem, jídla z banánů, jídlo z banánů, recepty-žemlovka

Suroviny:
rohlík, smetana, vejce, cukr moučkový, sůl, cukr vanilkový, rozinky, rum, banán, máslo

Přidat fotografie receptu