Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indicke pecivo Pav

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

michsamant michsamant

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 650 kJ /
2 068 kcal
Bílkoviny57,50 g
Tuky37,50 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy367,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V miske zmiesame muku, sol a cukor, pridame susene kvasnice a zamiesame do muky. Ak pouzivate pieskove kvasnice, netreba robit kvasok zvlast. Krok 2: Prilejeme pol pohara teplej (nie horucej!) vody s mliekom v pomere 1:1 a vymiesime cesto. Postupne pridavame vodu s mliekom podla toho kolko muka zoberie tekutin. Cesto musi byt pevne a nelepive. Krok 3: Vymiesene cesto nechame v mise, poprasime mukou a nechame 20 minut kysnut v teple, bez prievanu. Krok 4: Potom pastou znova do cesta parkrat buchneme, premiesime a odlzoime zasa kysnut na 20 minut. Krok 5: Toto este raz opakujeme, cize cesto nechame kysnut celkovo asi 1 hodinu. Cim lepsie je cesto vypracovane, tym nadychanejsie bude Pav. Krok 6: Vykysnute cesto rozdelime na rovanko velke "loptiky" a rukami vymodelujeme do hladka. Plech vymazeme olejom a lopticky ukladame vedla seba, nie na tesno. Nechame 30 minut kysnut na plechu. Krok 7: Ruru 10 minut zohrievame na 180°C. Krok 8: Pak potrieme vlaznym mliekom a dame piect na 30 minut. Krok 9: Ku koncu mozeme nechat este 5 minut na zapekacom programe, aby sa upiekli do hneda.

Zveřejněno 8. 1. 2011

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indicke pecivo Pav

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YMBM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indicke pecivo Pav

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YMBM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

michsamant 15. 1. 2011 04:48
@fatima, ja dakujem za doveru v recept a som rada, ze sam vam Pav pacili :-K

udělala jsem dnes z dvojité dávky,krásně nadýchané výborné..moc děkuji za recept:-K a letí bodík;-)

@marcik krasne ich mas, dakujem za fotku :-):yes::yes:

:-p:yes:měla jsem jen malý problém, udělala jsem jen z jedné dávky:-D, takže příště dvojnásobná dávka;-). +:yes:+ fotečka

michsamant 10. 1. 2011 03:26
Miska, dakujem za fotku :yes: Mas ich krajsie (uhladenejsie) nez ja :-) Si sikula.

Miško upečeno a snězeno.:-) Sice je nemám takové krásně nadýchané jako ty;-), ale doma mě pochválili:-)) Přidávám fotečku a dávám bodíka.:yes:

michsamant 9. 1. 2011 04:51
Maida je u nas hladka biela, ale neviem presne ci to bude obycajna hladka a alebo 00

Miško:-) jsou suprovní:-p Určitě je vyzkouším:yes: Jakou moukou se dá nahradit Maida?

Miško, ty jsou ale suprovní!!:-):yes:

U nás "pečené šiše":-D a když dyli kluci malí dojídali je s máslem,švestkovými povidly a pocukrované:-D:-Dno,oni je tak vlastně dojídají doteď:-D:-D

Samozrejme, chutia ako obycajne zemlicky :-)

:yes::yes:vypadají velmi dobře,určitě i chutnají:-))podobné peču z pohrubé mouky ke kuřeti na paprice,je to u nás tradice už od prababičky:-)

Tématické fráze:
indické recepty, pečený páv, mouka maida, maida mouka, páv recept, indické dezerty recepty, indycka pečivo, pečený páv recept, maida mouka recepty, pav pečivo, spaldove placky naan, indické dezerty a recepty, indicke dezerty, pečivo.cz, prilohy, miska páv, pol rótí recept, jí se páv, pav recepty, páv pečeně

Suroviny:
mouka, sůl, cukr, kvasnice, voda, mléko, olej

Přidat fotografie receptu