Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čína z vepřového masa

Masové směsi alá čína patří mezi velmi oblíbená jídla zejména kvůli své nenáročné přípravě. Nabízíme vám recept na rychlý oběd či večeři, na kterém si pochutná celá rodina. V receptu je vepřové maso, ale použít můžete i kuřecí či krůtí.

Hodnocení receptu je 4,3 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 863 kJ /
1 162 kcal
Bílkoviny210,98 g
Tuky32,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 526 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na nudličky a na pánvi smažíme na oleji až zesklovatí. Krok 2: Přidáme na nudličky nakrájené maso a orestujeme. Krok 3: Přidáme dle chuti sůl, koření na čínu, kari a pepř. Krok 4: Podlijeme vodou a dusíme, až je maso skoro měkké. Krok 5: Přidáme zmrazenou zeleninu a ještě asi 10 minut podusíme. Krok 6: Nakonec zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody a dusíme asi dvě minuty. Krok 7: Podáváme s vařenou rýží.

TIP: Čínské recepty - jak vařit po čínsku

Zveřejněno 8. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína z vepřového masa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEV9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína z vepřového masa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEV9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (30)

Dobrý den, přidávám fotečku. Bylo to moc dobré, jen jsem neměla mraženou čínskou zeleninu, tak jsem dala jinou. :-)

Vynikajici, dnes odzkouseno a smakovalo cele rodine :yes:

to je jedno: Ano !!! Takovou kejdu oni nevaří !!!

Solamyl je pěkný blivajz,já dávám kukuřičnou mouku - sto a jedno:yes:

dobrota:yes:

Zrovna jsem to dovařila a snědla. Musím říct, že mi to chutnalo moc :)

Od jakživa čínu zahušťuju solamylem. Jinak je pravda že ilustrační foto by bylo lepší s rýží;-) už se těším na výslesdek mé práce :-8

to je jedno 18. 5. 2013 16:09
Toto není čína, ale fastgulash:-//

maxi men :
Čína:-?
No, spíše divočina:-D
Ale rozhodně ne taková, jak račte psát :-((

Zobrazit starší odpověď

Tuto čínu dnes dělám podruhé a je moc výborná:yes:

:-O Jen k tomu zahušťování - 1PL solamylu se rozmíchá ve 2PL vody,nechá ustát a odstátá voda se vylije.
Potom znovu rozmíchat a zahušťovat(řidší kašičkou).Pokud u nás někdy zbyla,nikdy nebyl problém s ohříváním a řídnutím(ani druhý den). Ať v MW troubě nebo na pánvi.Vyzkoušejte si.:-p

Už dlouho hledám recept, ze kterého by mi vyšla přesně takovéhle čína :-) Už dlouho jsem takhle dobrou čínu neměla, takže přidávám do oblíbených, letí 4. bodík a :yes::-)

Hnusák lepák 30. 11. 2012 19:09
Karolína:ja taky ne:-((

nenažranec 2. 6. 2012 15:11
tak takové žrádlo MILUJU zrovna ted si ho dělám

:yes: super!!!

:-p

Tématické fráze:
čína recept, čína z vepřového nejlepší recept, vepřová čína, vepřová čína recept, maso na čínu, vepřové maso recepty na čínu, vepřové maso na čínu, recept čína, čína recept vepřové, čína z vepřového masa s rýží, vepřové maso čína, recepty cina, jak naložit vepřové maso na čínu, recepty čína vepřové, veprove maso recepty cina, vepřové na čínu, recept na veprovou cinu, vepřové čína, čína recepty, jídlo čína

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, sůl, koření čína, koření kari, pepř mletý, olej, zelenina, solamyl

Přidat fotografie receptu