Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 048 kJ / 1 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,46 g |
Tuky | 15,06 g |
Vláknina | 20,28 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 814 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 50,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso pokrajame na kocky.
Krok 2: Na rozohriatom tuku opecieme maso zo vsetkych stran. Odhrnieme ho do stran a do stredu dame nasekanu ocistenu cibulu a stiplavu papricku.
Krok 3: Nechame ju od spodu orestovat a premiesame s masom.
Krok 4: Vsetko osolime, okorenime, opaprikujeme a podlejeme vriacou vodou.
Krok 5: Ak pouzijeme pasirovane paradajky, tak kludne ich vylejte k vode.
Krok 6: Dusime pod pokrievkou , na stisenom zdroji tepla, nejakych 45 minutl
Krok 7: Ak nepouzivame leco, ale cerstvu zeleninu, tak pridame teraz ocistenu a nakrajanu papriku a osupane a nakrajane paradajky. Pridame vetvicky cestvych byliniek.
Krok 8: Dolejeme, podla potreby, horucu vodu a dusime kym nie je maso, takmer uvarene.
Krok 9: Ak nepouzivame cerstve bylinky, tak teraz by som vsypala aspon susene.
Krok 10: Ja som prestala pouzivat konzervovany hrasok a davam mrazeny. Teraz prisiel jeho cas na vhodenie do gulasu.
Krok 11: Mrazeny hrasok znizi teplotu, takze pred jeho pridanim, privedieme gulas do varu. Uz s hraskom ho nechame este vriet na jednu, dve bubliny a znovu stisime o kusok zdroj tepla, pridame paradajkovy pretlak a dodusime uz do uplneho makka.
Krok 12: Na zaver vlejeme do gulasu moravanku, aj s tym nalevom, podla potreby dolejeme horucu vodu ak treba, dochutime a privedieme k varu.
Krok 13: Akonahle zacne vriet, vypneme.
Krok 14: Gulas sa moze varit aj z pol na pol hovadzie a bravcove maso. Pokial budete pridavat aj bravcove, tak na zaver prelistujte do gulasu 2 cesnakove struciky.
Krok 15: Moja priatelka, robieva tento gulas aj z diviacieho masa a ze je prenesmierne dobry....takze smelo do toho. Ako priloha, su skvele , zemiakove pagace
Zveřejněno 2. 5. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí guláš Lubika Majera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mvE
Moje poznámka
Hovězí guláš Lubika Majera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mvE
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
dančí maso recepty,
dančí gulaš,
dančí maso,
recepty z dančího masa,
dančí guláš recept,
guláš z vepřové konzervy,
vepřový guláš s lečem,
recepty dančí maso,
základ na guláš,
daňčí recepty,
veprovy gulas recept,
gulášový základ,
klasicky veprovy gulas,
guláš s lečem,
recepty dančí,
guláš konzerva,
vepřový guláš z konzervy,
daňčí maso recept,
recepty-dančí maso,
guláš z konzervy
Suroviny:
maso hovězí na guláš,
sádlo,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
hrášek sterilovaný,
protlak rajčatový,
moravanka,
feferonka,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
rozmarýn,
majoránka
Komentáře (4)