Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ražniči pečené v alobalu

Zapékané maso v alobalu, ať v troubě, nebo venku na grilu, je vždy vítaným zpestřením. Chutě se dají různě upravovat kořením i ingrediencemi, maso zůstane šťavnaté a v alobalu můžeme i servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie430 kJ /
103 kcal
Bílkoviny2,94 g
Tuky0,50 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a potřeme olejem. Takhle připravené plátky masa naskládáme na sebe a dáme je nejlépe přes noc uležet do lednice. Krok 2: Plátky masa a anglické slaniny nakrájíme na čtverečky, klobásku a cibuli na kolečka. Střídavě napichujeme na špejli. Takto připravený špíz položíme na alobal a zamotáme, konce přimáčkneme, aby se během pečení nevypařila všechna šťáva. Pokud nám zůstanou zbytky surovin, položíme je na alobal a na něj teprve špíz. Na alobal je možno přidat i několik plátků česneku. Krok 3: Zabalené špízy dáme na plech a vložíme do trouby a pečeme při 180 °C necelou hodinu a půl, podle druhu použitého masa. Krok 4: Pokud během pečení chceme zkontrolovat měkkost masa, dáme pozor, aby nám z alobalu nevytekla šťáva a pokud budeme ještě dopékat, řádně zabalíme.

TIP: Alobal, dobrý pomocník - oblíbené recepty

Zveřejněno 9. 1. 2011

Poznámka autorky ivulinka

Receptů na špízy a ražniči je tu na stránkách velké množství. Tento recept se u nás doma dělal už za mého dětství a já ho tu na stránkách nenašla, tak snad nebude vadit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ražniči pečené v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JPjJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ražniči pečené v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JPjJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

:-)<3:yes: nádhera :yes::-K

Jééé děkuji za připomenutí a inspiraci na dnešní oběd.
Dělávám i s paprikami a ještě pod špízy dám brambory na plátky - ať nešpiním
nádobí:-D ;-)

Simona Skolakova: Simonko, udělala jsi mi velikou radost, jsem ráda, že vás recept nezklamal a že jste si na něm pochutnali:-K

ivulinka:Ivulinko dnes jsem vařila tvůj receptík, inspirovala mi Petaja,že receptík opět oživila;-)Moc jsme si pochutnali,díky:-K

Petaja: Udělala jste mi tímto komentářem velkou radost, děkuji:-K

Dnes jsem dělala a výborné.
Všichni se olizujeme za ušima. Dělala jsem podle receptu, přidala navíc také červenou a zelenou papriku. Alobal jsem potřela olejem, dala pokrájený pórek a trošku česneku. Na to položila ražničí. Pekla jsem v alobalu po dvou i po třech.
S dovolením jsem přidala foto. Děkuji za recept…:-K

Vypadá to lákavě. Ukládám si ho :-)

My tam síce nedávame cesnak ale je to výborné...:-!:-!:-?:-?:-))

Tereza Stepanova: Terezko, děkuji, že jsi vyzkoušela:-K
Papriku dávám, když ji mám, dnes zrovna u nás také byly špízy, i s paprikou. Díky i za přidanou fotku:-K

Ivulinko :-K, děkuju za výborný oběd :yes:. Do ražničí jsem ještě přidala červenou a žlutou papriku, aby to bylo více barevnější. Dovolila jsem si přidat fotečku a bodíka jsem už dala předtím ;-).

michsamant 21. 2. 2011 01:21
:yes::yes::yes:

namka,:-K moc pekne, tez zdravim Ivulda, Ivana Ivka mi rikaji, ale jinak jsme zde jako :? varilamyskakasicku, ahooj a dobrou ja

Tak mám čas prohlížet recepty.A tento se mi moc líbí.V alobalu jsem je ještě nedělala.Tak to vyzkoušíme.:-p:yes::yes::yes:

Ivulinko, to je krása - už jsem dlouho nedělala - musím co nejdřív realizovat:-D:yes:

Na špejle někdy napichuji kromě masa, cibule, klobásky, plátky slaninky i kolečka brambor.:-p Rada pro začátečníky = alobal potřít olejem. Ivanka, nádherná fotka a za ražniči v alobale + 16.

:-p:yes: super, teď jsem přišla z práce, hladová a tady taková krása;-(:-)):-K

ivulinko, to jsme už dlouho neměli, děkuji za připomenutí :-K nádheras - koneckonců jak jinak od Tebe ;-):yes:+

ražniči jsem dělala minule,hezké fotečky,bod...:yes::yes:

:-*:yes:

Posilam 10. bodik, raznici muzu a fotka vypada fakt dobre. :yes::-p:-K

Jani:-K, ty jsi ale lichotnice, až budu mít navěřeno tolik co ty, tak snad budu..., díky:-K

Ćlověk by nevěřil, jak může být hezká fotka s alobalem:-) No, Ivi, ty jsi profík;-). Jídlo znám, dělávám hodně podobně. PLUSÍK:-!;-):yes:

Sice to není jídlo z mých;-)prvních jídel, ale znám a máme to doma rádi:-! Díky za připomenutí receptíku:yes::-p:-p:-K

jééé tohle bylo jedno z mích prvních jídel když jsem se učila jako malá vařit :yes::-D

+1 :-K:yes:

Tématické fráze:
ražničí, maso pečené v alobalu, ražničí pečené v troubě, vepřové maso pečené v alobalu, pečené maso v alobalu, pečeme v alobalu, kuřecí ražniči v alobalu, ražniči z plecka, špízy pečené v alobalu, špízy v alobalu, ražniči recept, ražničí na špejli, pecení v alobalu, pečené špízy z vepřové krkovičky, ražniči bez špejle, ražničí v troubě, vepřové špízy v alobalu, vepřové ražničí v alobalu, recept na ražnici, krůtí ražničí

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, slanina anglická, klobása, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, olej, česnek

Přidat fotografie receptu