Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sterilované kapie

Sterilované kapie jsou tradiční přílohou k masitým pokrmům a v létě je využijete i při grilování. Hodí se také do salátů a pomazánek. Zpracujete přebytky paprik, příprava není vůbec náročná a nemusíte je ani sterilovat.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jitule jitule

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie585 kJ /
140 kcal
Bílkoviny3,25 g
Tuky1,00 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapie omyjeme, očistíme a nakrájíme na podélné řezy. Pokud jsou kapie příliš dlouhé a nevejdou se do sklenice, odkrojíme špičku tak, aby se vešly. Odkrojené špičky můžeme zavařit zvlášť. Krok 2: Na nálev svaříme 1750 ml vody, 500 ml octa, 1 Deko a 30 tabletek sacharinu. Krok 3: Kapie naskládáme do čistých sklenic o objemu 720 ml a zalijeme nálevem. Na vrch každé sklenice dáme 1 lžíci oleje. Krok 4: Sklenice dobře zavíčkujeme čistými víčky a otočíme dnem vzhůru.

TIP: Jak zavařit kapie?

Zveřejněno 3. 5. 2008

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované kapie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rAB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované kapie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rAB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Včera jsem dělala, nálev trošku upravila a očištěné a nakrájené papriky 5 minut povařila v nálevu, naplnila do sklenic a ihned zalila horkým nálevem. Pak 15 minut otočené dnem vzhůru, aby chytlo víčko.

Papriky jsem nakládala podobně, ještě jsem přidala pár hořčičných semínek. Sladidla dávám víc, ale to je na každém. Jsou moc dobré :)

no vynikající určitě! Ale vinikající??? Češtino!!!

jsou vinikajici:-//

Tak jsem zkusila bílou papriku

Taky to dělám stejně, pouze do každé sklenice ještě přidám 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření a 10 kuliček celého pepře.

Tématické fráze:
kapie, zavařování kapie, jak zavařit kapie, kapie v oleji, zavařujeme kapie, zavařené kapie, zavarovani kapií, kapie recept, zavařená kapie, kapie zavařování, nálev na kápie, recept na kapie, sterilizovane kapie, zavařené kapie recept, kapie v oleji recept, nakládané kapie v oleji, sterilizovaná kapie, recept na zavařené kapie, kapie recepty, zavařujeme kapii

Suroviny:
kapie, deko, voda, ocet, sacharin, olej slunečnicový

Přidat fotografie receptu