Věnečky
Udělejte na chvíli z vaší kuchyně malou cukrárnu a připravte si výborné věnečky s pudinkovým krémem. Vzdušné pečivo s jemným krémem je ideální pro rodinné oslavy, ale i jen tak ke kávě. Podle tohoto receptu je zvládne připravit každý.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde přibližně 35 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 693 kJ / 4 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,96 g |
Tuky | 298,72 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 2,12 g |
Sodík | 1,16 g |
Sůl | 2,62 g |
Sacharidy | 452,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Ve vodě rozpustíme tuk, mírně osolíme. Jakmile začne voda vařit, přisypeme mouku a za stálého míchání provaříme. Necháme vychladit a poté postupně, po jednom, zašleháváme vejce.
Krok 2: Plech vyložíme papírem na pečení a na něj stříkáme pomocí cukrářského sáčku věnečky.
Krok 3: Pečeme na 250 °C zhruba 25 minut.
Krok 4: Na krém rozmícháme v mléce pudinky, oba cukry a dáme spolu vařit. Jakmile začne pudink vařit, vmícháme vejce a necháme spolu povařit. Hotový pudink necháme vychladit.
Krok 5: Jakmile je pudink vychlazen, zašleháme máslo.
Krém naplníme do cukrářského sáčku se zdobičkou a plníme věnečky.
Krém naplníme do cukrářského sáčku se zdobičkou a plníme věnečky.
Zveřejněno 12. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWRR
Moje poznámka
Věnečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWRR
Nejnovější recepty
Burger bulky
Přidáno před 20 minutami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 6 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 1 hodinou
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
stepna před 2 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 3 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 4 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 4 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 4 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 6 hodinami
Tématické fráze:
věnečky,
vanilkový krém do věnečků,
věnečky recept,
nejlepší krém do věnečků,
recepty na věnečky,
recept na věnečky,
venečky se šlehačkou,
pečení věnečků,
šlehačkový krém do věnečků,
venecky videorecept,
věnečky z ivy,
minivěnečky,
recept věnečky,
věnečky s pudinkem,
jak dlouho se pecou venecky,
vanilkové věnečky,
jak se pecou venecky,
venecky recepty,
věneček z obilí,
vanilkovy krem na venecky
Suroviny:
tuk ztužený,
mouka polohrubá,
voda,
vejce,
sůl,
mléko,
vejce,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
cukr,
máslo
Komentáře (48)