Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák v těstíčku

Recept na smažený květák obalený v těstíčku nebo v trojobalu je znám už po celé generace a přesto se stále těší velké oblibě. Dozlatova osmažené růžičky květáku chutnají nejlépe, podáváme-li je s vařeným bramborem a domácí tatarkou.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 089 kJ /
499 kcal
Bílkoviny30,71 g
Tuky19,22 g
Vláknina2,30 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 291 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy49,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce, mléko, hladkou mouku, strouhaný sýr a petržel smícháme dohromady v těstíčko, které má konzistence jako palačinkové těsto. Krok 2: Květákové růžičky obalíme v těstíčku a smažíme ve friťáku dozlatova. Krok 3: Dáme okapat na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme s tatarskou omáčkou a vařeným bramborem.

TIP: Další oblíbené recepty z květáku

Zveřejněno 18. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W89J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W89J

Marie

Komentáře (25)

:-)<3:yes::-K

Skvělý recept :-8 květák můžeme připravit i v horkovzdušné fritéze.

Tak mi to nedalo a podívala jsem se na "hořký" květák přes net. A ejhle:
http://www.czporadna.cz/13379/proc-je-kvetak-horky

Horký karfiol som nikdy nestretla. A že som ho teda pojedla...Keď sme začínali so záhradou, sadila som aj karfiol. Lenže sa mu nedarilo, chladné prostredie od lesa. Tak som sa nenamáhala so zakrývaním kvetu. Takže biely nebol. Zjedli sme ho ale v pohode, horký teda skutočne nebol. ;-)

tejaja: Terezko, možná to bude nějaký dovozový, nevím, ale opravdu tak jednou za sezonu narazím na hořký, ale až tak posledních 5 let, předtím se mi to nikdy nestalo.

Zobrazit 3 starší odpovědi

Hořký květák je, když pomalu roste, může to způsobit i nedostatek vláhy , nebo je přímo na slunci. Proto zahrádkáři zalamují jeden list, aby ho stínil. Dále, je přehnojený a moc vyrychlený. Může zhořknout i špatným skladováním - zásadně v chladu a suchu, ne vlhko a ne na světle nebo v teple. V obchodě to zrovna moc poznat nejde, jedině ochutnat růžičku, jenže to vám málokdo dovolí. Čili kupovat u osvědčených prodejců.
Vždy vařit bez pokličky, aby nenadýmal.

casino: v podstatě ale máte pravdu, zkuste si uvařit hnědý květák... je hořký ;-);-);-);-)
Proto nikdy nekupovat květák se sebemenšími nahnědlými skvrnami, jen čistě bílý

Zobrazit starší odpověď

super, <3:-K dělala jsem na pánvi a měla jsem strach jestli těstíčko nesteče a dobrý:-D:-8 A konečně jsem narazila na květák v obchodě co není hořký:-) Pojedu odpol pro další:-)Snad po 4-5letech:-( Nějaké tipy jak poznat že bude hořký nebo jak se hořkosti zbavit?díky:-?

Akorát smažím qěták (v pětiobalu):yes:
volantka:
Hořký květák? Zatím jsem něco takového nepotkal...:-) No, třeba je to tím, že jsem nedělňátko:-D

teufel:však také píšu husté těsto jak na palačinky, ba i víc;-) 2 lžíce je opravdu málo, chce to tak 4 - 6 lžic, opravím a děkuji za upozornění:-p

Radka:

Ani se vám nedivím, 2 lžíce mouky je dost málo na 2dl mléka a 2 vejce.Chce to přidat mouku a pak vám těstíčko stékat nebude.

Dobrý den, bohužel, ale nevím jak se Vám to povedlo, protože mě to těstíčko na květáku vůbec nedrželo a vše mi zteklo. :-(

no vida, prima nápad - v sýrovém těstíčku smažím kdeco, ale květák mě nenapadl;-);-):-O

HM TO ZNI MOC DOBRE
;-)

Mňam, hned bych si dala,kdyby to viděly děti,tak už by tu žadonily,že chtějí taky,u nás to můžeme!!!!:-p;-):yes:

DanielloO:-) písnu Ti ho do vzkazů;-).

Take radeji obaluji v testicku, Mirusko sup sem s receptem s tim vinkem........:yes::yes::-K

jj vínové používám na kuřecí nudličky, nemá chybu :yes:

Já můžu květák jakkoliv :-p:yes:

K.radulko:-), těstíčko na obalování dobrot mám raději než klasický trojobal a tak když vidím Tvé fotky, hned bych si kousek dala:-p. Dělám těstíčko i s vínem,.... a je to prostě dobrota:-).

Tématické fráze:
květák v těstíčku, smažený květák v těstíčku, těstíčko na obalování květáku, květák recepty, testicko na květák, obalovany kvetak v testicku, těstíčko na smažení, recepty květák, těstíčko na obalení květáku, těstičko, recept květák v těstíčku, recepty z květáku, horky kvetak, nejlepší recepty z květáku, květák recept, kvetak v testicku recept, recept květák, květák, hořký květák po uvaření, aby květák nenadýmal

Suroviny:
květák, vejce, mléko, mouka hladká, sýr nastrouhaný, petrželka sušená, sůl

Přidat fotografie receptu