Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená krkovička na zelí v papiňáku (tlakovém hrnci)

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 466 kJ /
1 546 kcal
Bílkoviny157,54 g
Tuky78,98 g
Vláknina22,70 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 436 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy47,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřátém sádle v papiňáku orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme bobkový list, celou skořici a uzenou krkovici vcelku. Ještě chvilku osmažíme, přidáme 2 dl vody, hrnec uzavřeme a od doby, kdy začne syčet, vaříme na mírném plameni 30 minut. Krok 2: Po ochlazení a snížení tlaku hrnec otevřeme, přidáme propláchnuté zelí, 1 polévkovou lžíci cukru, promícháme, hrnec znovu uzavřeme a vaříme dalších 10 minut. Krok 3: Po ochlazení a otevření hrnce maso vyjmeme, naporcujeme a uchováme v teple. Zelí podle potřeby můžeme zahustit 1 polévkovou lžící hladké mouky rozmíchanou v 1 dl studené vody a ještě chvíli provařit, ale tady není nutné, rozvařená cibule to zahustila. Krok 4: Každý podle své chuti může ještě přisladit a dosolit, ale uzené je slané dost, já jsem vůbec nesolila. Můžeme podávat s knedlíkem, ale hodí se i brambory.

Zveřejněno 19. 1. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Byla to dnes taková rychlá improvizace. Potřebovala jsem rychle udělat oběd a necítila jsem se na delší stání u sporáku. Spojení všech chutí se povedlo a manželovi chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená krkovička na zelí v papiňáku (tlakovém hrnci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7ABj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená krkovička na zelí v papiňáku (tlakovém hrnci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7ABj

Komentáře (26)

Petuna: Velice děkuji za milý komentář,který mi udělal radost:-K:-8Není to nic těžkého a věřím,že by to manžel také určitě zvládnul:yes:Skořici máme rádi a někdy mletou malinko popráším i plátky masa(vepřové,hovězí i drůbeží):-)

Moc děkuji za skvělý recept. Přesně takové recepty miluji. Mňamka,, z jednoho hrnce". Muž mi řekl, že smeká kloubouk :-), netuší, že by to hravě zvládl sám :-D také mě mile překvapila kombinace zelí se skořicí. Nikdy bych to k sobě nedala....prostě 1*. Děkuji :-K

Ivana79:Ivanko,tak s tím uzeným kolenem to musela být moc velká dobrota:-p:yes:Děkuji za komentář a moc hezkou fotku:-K:-*


Simona Kucerova:Viera::-K:-K

Robila som z údeného kolena,ale bolo to :-*:-*,takéto jedlá by som mohla jesť každý deň ;-):-p

Anička,ja to dávam spolu na 30 min.Normálne na orestovanú cibuľku dám zelí a na to položím údené mäso,pridám trošku vody a koreniny a po 30-tich minutách už len dochutím kapustu(zelí).:-))

Tak taková dobrota na mne vykoukla z náhodných,já bych si dala uzenou krkovičku:-p;-)+1:yes:

ewwito,děkuji za bodík a jsem moc ráda,že chutnalo:-KA také díky za přiložené krásné fotky:yes::yes:

Skvělej víkendovej obídek, byla to fakt mňamka, děla jsem k tomu "Hrnkové knedlíky z mikrovlnky" a moooc sme si pošmákli. Dávám zaslouženej bodík. :-):yes:

;-)Evi,jsem moc ráda,že chutnalo:-*

Dneska bylo k obídku. Naprosto famózní i manža se olizoval :-p:yes::yes::yes:

:-p:yes::yes:

:-OŽížalko děkuji-to zelí mi úplně uniklo,už je napraveno:-8
Děkuji za bodíky i komentáře:-K

Ráda vařím v tlakovém hrnci:-p :yes: Recept je pěkný:-p:yes:

Joooo, tak uzený vždy a při každé příležitosti.V tom ,, patláku" zkusím.:-):yes:

Aničko, dopiš si zelí do ingrediencí ;-)
Jinak pěkné :yes:

Tématické fráze:
jak dlouho vařit uzené maso, uzené maso vařené v papiňáku, uzene maso v papinaku, jak dlouho varit uzené, doba vaření uzeného masa, uzené maso doba vaření, uzená krkovička, jak vařit uzené maso, jak dlouho se vari uzene maso, zelí v papiňáku, jak dlouho varit uzenou krkovici, vaření uzeného masa, jak dlouho vařit uzenou krkovičku, uzená krkovice na zelí, jak dlouho varit uzene maso v papinaku, papiňák do mikrovlnky, jak dlouho vaříme uzené maso, uzení v hrnci, jak dlouho vařit zelí, uzena krkovice

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, česnek, skořice celá, bobkový list, zelí kysané, mouka hladká, sůl, cukr, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu