Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 466 kJ / 1 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,54 g |
Tuky | 78,98 g |
Vláknina | 22,70 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 436 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 47,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozehřátém sádle v papiňáku orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme bobkový list, celou skořici a uzenou krkovici vcelku. Ještě chvilku osmažíme, přidáme 2 dl vody, hrnec uzavřeme a od doby, kdy začne syčet, vaříme na mírném plameni 30 minut.
Krok 2: Po ochlazení a snížení tlaku hrnec otevřeme, přidáme propláchnuté zelí, 1 polévkovou lžíci cukru, promícháme, hrnec znovu uzavřeme a vaříme dalších 10 minut.
Krok 3: Po ochlazení a otevření hrnce maso vyjmeme, naporcujeme a uchováme v teple. Zelí podle potřeby můžeme zahustit 1 polévkovou lžící hladké mouky rozmíchanou v 1 dl studené vody a ještě chvíli provařit, ale tady není nutné, rozvařená cibule to zahustila.
Krok 4: Každý podle své chuti může ještě přisladit a dosolit, ale uzené je slané dost, já jsem vůbec nesolila. Můžeme podávat s knedlíkem, ale hodí se i brambory.
Zveřejněno 19. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzená krkovička na zelí v papiňáku (tlakovém hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7ABj
Moje poznámka
Uzená krkovička na zelí v papiňáku (tlakovém hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7ABj
Nejnovější recepty
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 9 hodinami
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 13 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 18 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 7 hodinami
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 8 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 10 hodinami
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 11 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 12 hodinami
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 12 hodinami
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 13 hodinami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 13 hodinami
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 14 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho vařit uzené maso,
uzené maso vařené v papiňáku,
uzene maso v papinaku,
jak dlouho varit uzené,
doba vaření uzeného masa,
uzené maso doba vaření,
uzená krkovička,
jak vařit uzené maso,
jak dlouho se vari uzene maso,
zelí v papiňáku,
jak dlouho varit uzenou krkovici,
vaření uzeného masa,
jak dlouho vařit uzenou krkovičku,
uzená krkovice na zelí,
jak dlouho varit uzene maso v papinaku,
papiňák do mikrovlnky,
jak dlouho vaříme uzené maso,
uzení v hrnci,
jak dlouho vařit zelí,
uzena krkovice
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
česnek,
skořice celá,
bobkový list,
zelí kysané,
mouka hladká,
sůl,
cukr,
sádlo
Komentáře (26)