Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sojový guláš s polentou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

rusjana rusjana

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 294 kJ /
548 kcal
Bílkoviny35,70 g
Tuky14,03 g
Vláknina25,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 183 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy59,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sojové nudličky dáme vařit do vývaru připraveného z 1/2 l vody a hovězího bujónu, vaříme asi 10 min do změknutí. Nudličky scedíme, vývar nevyléváme. Krok 2: Na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony, sojové maso a chvíli restujeme, přidáme koření a podlijeme vývarem, aby nám paprika nezhořkla. Pak přidáme na kostičky nakrájenou papriku a zamícháme do vroucí směsi polentu - ta nám guláš zahustí. Až guláš odstavíme, vmícháme česnek. Podáváme jen tak nebo s pečivem.

Zveřejněno 20. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sojový guláš s polentou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzWR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sojový guláš s polentou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzWR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vývar z hovězího natur bujonu není slaný, a je velmi dobře ochucený bez zbytečných éček. Hezky nudličky ochutí.Pokud vývar nedělá dobře, pak je lépe opravdu vylít a nahradit jej vodou. Pokud by to někomu připadalo málo ochucené(mdlé) může uvařené nudličky nechat naložit (olej,koření) na několik hodin. Vaření nudliček na guláš jsem zkrátila kvůli tomu, že by se pak mohly ještě více rozvařit dalším vařením v "guláši".:yes::yes:
Díky Klarisce za komtář a doplnění:)

Další pěkný bezmasý / vegetariánský / odlehčený recept :yes::-K.
Sojový guláš vařím podobně, ale vývar ze sojového masa vždy vylevám. Jednak ho dělám šíleně slaný a kořeněný (aby nebyly uvařené nudličky mdlé), jednak to doporučuje výrobce sojového masa Bona Vita, jako prevenci nadýmání případně dalších lehkých zažívacích obtíží. Dále doporučuje vařit sojové maso 15-20minut v otevřené nádobě :-).

Tématické fráze:
recepty s polentou, vaření s polentou, sojový guláš, sojové maso nadýmání, sojové nudličky, guláš s polentou, bona vita recepty, guláš ze sojovych nudlicek, guláš, vegetariansky sojovy gulas, sojové maso bona vita, sojový guláš recept, sojove nudlicky s polentou, sojové maxso a nadýmání, co s polentou, sojove nudličky gulaš, sójové nudličky jako guláš, jak se vaří sojový guláš, sojové maso s polentou, recept s polentou

Suroviny:
nudličky sojové, bujón hovězí, žampióny, paprika čerstvá zelená, cibule, česnek, olej, polenta, paprika sušená sladká, koření gulášové

Přidat fotografie receptu