Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řecké krevety saganaki

Díky tomuto receptu si můžete vychutnat specialitu řeckých taveren v klidu vašeho domova. Krevety v husté rajčatové omáčce s řeckým sýrem feta vám jistě zachutnají. Připravte si je jako předkrm nebo lehký, letní oběd.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marcik marcik

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 157 kJ /
1 233 kcal
Bílkoviny130,44 g
Tuky50,08 g
Vláknina12,04 g
Cholesterol 835 mg
Sodík 5,11 g
Sůl12,90 g
Sacharidy61,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistěné a umyté krevety dáme do kastrolku s vodou a vaříme 5-6 minut. Krevety musí být potopené. Krok 2: Do hlubší pánve dáme trochu olivového oleje, přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, hořčici, kečup, sůl, pepř, a kdo má rád pálivé, tak papričku. Krok 3: Zalijeme trochou vody nebo vývarem a pomalu vaříme asi půl hodiny. Omáčka musí být nakonec dost husté konzistence. Krok 4: Pak přidáme scezené krevety, pokrájenou petrželku, feta sýr - rozdrobený rukama, a povaříme ještě 5 minut.

TIP: Deset tipů ke zpracování mořských plodů

Zveřejněno 23. 1. 2011

Poznámka autorky marcik

Já používám na zalití vodu z povařených krevet. Kdo nemá rád fetu, může ji vynechat, ale v tavernách se podává s fetou.

Krevety můžeme použít čerstvé, u mražených ale odpadne to čistění.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řecké krevety saganaki

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G9k0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řecké krevety saganaki

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G9k0

Marie

Komentáře (16)

marcik a simona - díky za vysvětlení:-)

marcik::yes::yes:;-)

Simonko: přesně tak, chlazené;-)
Dražica: krevety jsou čerstvé chlazené, tudíž mrtvé:-8. To co vím je to, že se ještě za živa(stejně jako ryby) dávají k ledu, aby zůstaly čerstvé. neumím si představit zmítající se krevetu v ruce:-D

Drazica:já myslím,že by bylo psáno živé;-):-!,ale není takže jsou chlazené,tudíž psáno čerstvé:-!Nééé mražené!
A myslím,že se nemusíš obávat,že se ti snad tato příhoda co píšeš nestane;-):yes:

čerstvé krevety = zřejmě živé krevety:-? - usmrcují se vařením, no nechtěla bych aby mi někdo tahal z těla střevo za živa:-((, nebo se mýlím a usmrtí je třeba vzduch?

clumpi, když se vyndá to střívko, tak není žádný problém;-), ale já taky kupuji mražené, odpadá to čištění:-8

Na čerstvé bych si asi netroufal i když tvoje fotoinstruktáž je bezva. Mám docela rád krevetí koktejl jako předkrm. Premiéru s "gambas" jsem si užil na Mallorce. Dávám plusový bodík a přidávám do oblíbených. :yes:
http://clupmi.blog.cz

No a tohle...to je prostě krása, úplně cítím tu vůni :-p:yes:

:-OTaké z těchto"potvůrek"neumím nic připravit:-/až mě to někdy mrzí:-Sjídlo na fotkách vypadá moc dobře:-p+7:yes:

Jasny 6. bod, vazne bych si dala rict, ani by me nemuseli ponoukat. :-p:yes::-K

Jani, určitě lepší mražené kvůli čištění;-). Já taky kupuji většinou mražené, jsou taky levnější. tyhle jsem našla za celkem uspokojivou cenu:-8(16 euro kg), tak jsem je koupila. Kamilo, Řeci říkají, že všechna chutˇ je v hlavičce;-). to střívko je pěkná potvůrka:-D. díky:-Kholky a určitě všechno čerstvé je lepší, ale když není, tak i mražené je dobré:-));-)

Miluju krvety snad v jakekoliv podobe,vim jaka jsou pochoutka kdyz jsou cerstve.

Tady mam moznost si je dat, a proto ti posilam bod ponevadz vim jak jsou vyborne a rovnou ukladam recept a udelam si doma:-K:-))

Zajímavý a pěkný recept. Já zatím měla možnost ochutnat jen grilované a také byly celé s hlavičkou a ocáskem. Pro nás jsou bohužel takovéto "mořské potvůrky:-)" málo dostupné a proto je neumím ani připravovat. Občas udělám jen malé mražené očištěné obalené ve slanině a opečené na pánvi.
Super fotopostup (hlavně to střívko, co musí pryč:-D)
:-p:-K:yes:

Krásně nafocený recept!!! Já jsem krevety, jak už jsem se zmiňovala jinde, ještě nikdy nejedla a trochu nechápu..tak je lepší čerstvé, nebo mražené, když ty mražené netřeba čistit? To je lepší, ne?

:yes::yes:

Tématické fráze:
krevety recepty, mražené krevety, čištění krevet, recepty na malé krevety, krevety recept, mražené krevety recept, krevety, čerstvé krevety, recept na malé krevety, malé krevety, varime krevety, recept krevety, krevety mrazené, recept na mražené krevety, krevety čistění, mražené krevety recepty, malé krevety recept, čerstvé krevety recept, recepty krevety, jednoduchý recept na krevety

Suroviny:
krevety, protlak rajčatový, cibule, česnek, hořčice, kečup sladký, sůl, pepř mletý, chilli paprika čerstvá, sýr feta, olej olivový, voda, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu