Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkový králík na houbách

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 890 kJ /
4 515 kcal
Bílkoviny19,69 g
Tuky470,14 g
Vláknina32,26 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,24 g
Sůl8,00 g
Sacharidy39,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka naporcujeme a každou porci prošpikujeme hranolkem slaniny. Ze všech stran mírně osolíme. Krok 2: Marinádu vymícháme z uvedených surovin a přidáme do ní proužky cibule a plátky česneku. Dobře promícháme. Krok 3: Vzniklou směsí potřeme maso po všech stranách a v nádobě, ve které jej budeme péct, dáme do lednice do druhého dne uležet. Krok 4: Troubu předehřejeme na 200 stupňů, maso podlijeme vodou a zakryté pečeme asi hodinku a půl. Poté k masu asi na 30 minut přidáme kousky hub a dopečeme odklopené. Pekáč přendáme na sporák, kousky masa vyjmeme a uchováme v teple. Krok 5: Ve výpeku rozpustíme oříšek másla a zasypeme troškou granulované jíšky. Dobře provaříme.

Zveřejněno 23. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkový králík na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/60l9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkový králík na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/60l9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Kvetinka: Zde v odkazu ale píšou, že nejvíc římský kmín uznává indická a MEXICKÁ kuchyně http://kuchyne.dumazahrada.cz/clanky/vareni-a-stol...
a do mexického chilli con carne také patří
http://www.receptyonline.cz/rimsky-kmin--1540.html

Tak dneska jsem uvařila-dělala jsem v pomaláči a z čerstvých bylinek a byla to obrovská ňamka;-)ještě jsem tedy maso vykostila a nakrájela na kousky,aby manža nepoznal,že je to králík-neboť ho nejí-tedy jí,ale neví o tom:-D maso jsem měla naložené tři dny,nějak jsem se k němu dříve nedostala.Dělala jsem přesně podle receptu,akorát nemám římský kmín,tak jsem dala obyč;-)

Prima Mama - :-K:-8

:-p Králíka jsem dělala v pomalém hrnci a byl výborný:yes: Doporučuji a posílám bodík:-K

:-)Tak králík je naložený a těším se na zítřek:yes:

Janatko, díky za pochvalu, jsem moc ráda, že chutnalo a dávám :yes: za fotku!;-)

:-p:-)):yes:

:-KChválím!!!dobře zvolené druhy koření!!Ten římský kmín jsem nahradila,tak jak to radila chocolate.Manžel tem jen baštil ani nemluvil,miluje králíka a tak byl spokojený!!!Láska prochází želudkem:-)):yes:

:-p:yes: to vypadá moc chutně:yes::yes::-K

Recept je zajímavý:yes:, určitě zkusím,tuto kombinaci jsem ještě nedělala:-p:-))

Ten římský kmín má specifickou chuť,jak už tu je níže uvedeno, a ne každému chutná (aspoň u nás), taky se mi zdá půl lžičky moc, spíš dám asi špetičku a uvidím. Ta varianta jakoby nahrazení , jak píše chocolate, ale nemusí být marná,sice to bude chuťově jinde, ale určitě ne špatné.;-)
Jinak Radulko,nechceš si ulevit od mrazáku a králíků?;-):-D
:-p:yes:

králíků mám plnej mrazák, takže vyzkouším:yes:

Recept se mi moc líbí:yes:+10

Tak to je opravdu králík v bylinkách;-)super receptík:yes::-K+1

chocolate 24. 1. 2011 00:45
Danielko, vidím to stejně;-), balíček mám doma a občas někam propašuji.
Jani-klidně ti ho pošlu.

Jani, recept vypada krasne, ale rimsky kmin je pro mne utrejch mezi korenim:-D:-D:-D. Varim s nim, ale velmi opatrne, hodi se prevazne do mexicke kuchyne. Klidne receptik vyzkousim, ale pul lzicky se mi zda strasne moc.....:-?:-?:-?:-? Bodik davam, ale mnozstvi si urcite upravim....:-D:;-)

Daniella O.: vim, že je to už pěkně starý komentář, ale přesto.... římský kmín je typický pro indickou kuchyni, v mexické jsem ho nikdy nezažila.

Nádhera;-);-);-)

chocolate noooo a je to! Zkusím, jen až se ženu aspoň ty přední nohy. My jsme jen dva, takže 4 kusy těch předníh nohou stačí, houby bych ještě nějaké měla, jen ať už je jich zase plný les!:-)

chocolate 23. 1. 2011 22:52
Jani, římský kmín má specifickou chuť, já bych k drcenému kmínu přidala trochu citr.kůry, možná i špetku koriandru.

No, víš, tady někdo myslím psal, co je podobné římskému kmínu, on prý s klasickým nemá nic společného:-S Jen kdo to byl? Já recepty na králíky přímo sbírám!! A tenhle je naložený, to je pro mne přímo k vyzkoušení;-)

Jani, díky za pochvalu.:-8 Myslím, že normálním drceným kmínem nic nezkazíš.;-):-K

Andreo, zajímavé ingredience na marinádu. Myslím, že bych sehnala vše, krom toho římského kmínu. Dá se něčím nahradit?

Králíka můžu...a s houbami a bylinkami...no, mňam...:yes::yes::yes:

Ten vypadá báječně:-p:-p:yes:+1

Tématické fráze:
králík na houbách, králík na bylinkách, tip top recepty na králíka, králík super recept, cim nahradit rimsky kmin, králík s houbami, kralik s houbami recept, králik, recepty z králíka, králík na houbách recepty, králik v pomaláči, rimsky kmin nahrada, králík na houbách recept, na houbach, recepty na králíka, králík s bylinkami na houbach, králík recepty, recept na králíka na na houbách, recept na králíka na houbách, králík + houby

Suroviny:
králík, slanina anglická, houby, cibule, česnek, sůl, máslo, jíška, olej, zázvor, koření oregáno, bazalka čerstvá, rozmarýn, římský kmín mletý

Přidat fotografie receptu