Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špecle s houbami, zelím a slaninkou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce velké

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 500 kJ /
3 466 kcal
Bílkoviny81,44 g
Tuky196,68 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 923 mg
Sodík 3,55 g
Sůl8,73 g
Sacharidy335,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin na špecle vypracujeme tuhé těsto jako na zavářku do polévky a nastrouháme ho nahrubo.
Dáme vařit vodu na špecle. Když bude vřít, osolíme a přidáme špecle. Vaříme do vyplavání na povrch, cca 8-10 minut, poté scedíme a špecle propláchneme. Krok 2: Slaninu pokrájíme na kostičky. Osmahneme na pánvi, přidáme houby - pokud je máte naložené, tak raději propláchnout od soli. Krok 3: Přidáme zelí a podusíme cca 10 minut.
Ještě teplé promícháme se špeclemi. Podáváme.

Zveřejněno 24. 1. 2011

Poznámka autorky k.radulka

Ničím nedochucuji, není třeba.

http://www.toprecepty.cz/recept/17521-specle-se-ze...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špecle s houbami, zelím a slaninkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/09NX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špecle s houbami, zelím a slaninkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/09NX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Špecle kupuji sušené a jsou moc moc dobré...a už dlouho jsem je nedělala. ;-) S nakládanými houbičkami a slaninkou to bude dokonalá harmonie... Dala bych malinký oříšek másla nebo sádla a zelí bych klidně postrádala. Jinak je to skvělý recept, díky za něj :yes:;-):-p

Radulko, velmi dobrej nápad, který musí moc chutnat a ty máš 7.bod:yes:

martinko to jsem moc ráda:-D

Tohle bude dobrota :-p:yes:

Takže už je odkaz rozklikávací, tak snad to tak bude stačit;-)

Já vím, jak vypadají špecle a dál se k tomu vyjadřovat nebudu.:-K

marti copak na tom neruzumíš?

Cathleen, máš pravdu, trhat nemá smysl, špecle nazvat "v podstatě zavářka do polévky":-?:-O

chocolate 24. 1. 2011 13:42
No vidíš, pořád je co se učit;-).
Já jsem si myslela, že ta zavářka je vlastně tarhoňa.

Návod netřeba - každý může juknout na starší recepty a vidí, jak na to.
Chocolate, k trhání občanky mám daleko:-D A bojím se, že ty dnešní by stejně přetrhnout nešly:-D:-D

chocolate, jsou jiné, nejsou tak blátivé. Je to vpodstatě zavářka do polévky:yes:

chocolate 24. 1. 2011 13:34
Holky klííídek nebo vás rozsadím.Za chvíli byste si tu trhaly občanky:-D:-)).
K receptu-já mám za to, že špecle mají být dlouhé, naopak halušky jsou nočky.Mluvím jen o tvaru, těsto je samozřejmě jiné.
Špecle podle Radky musí být dobrota.

cathleen tak sem dejte stručný návod pro všechny jak tvořit recepty:-*

:-O urejpaný? Pokud dobře čtu, nikdo nerejpe, jen radíme....aby byly Topky co nejlepší. Recepty by měly mít, pokud možno, určitou formu, pro všechny stejnou.....

spagetko já vím jak se to dělá, ze školy. Někdy jste fakt urejpaný:-S

Tématické fráze:
špecle se zelím a slaninou, recepty špecle se slaninou, špecle, špecle recepty, recept špecle se slaninou a zelim, špecle se slaninou a zelím, halušky s houbami, houbové špecle, špecle s uzeným masem a zelím, špecle se slaninou, recept špecle se slaninou, recept na špecle s uzeným a zelím, specle s kysanym zelim, špecle recept, jak vypadají špecle, špercle se slaninou a zelím, specle se zelim a uzenym, špecle se zelím a uzeným masem recept, špercle se zelím, halušky se zelím a houbami

Suroviny:
vejce, mléko, mouka hrubá, sůl, houby naložené, zelí kysané, slanina

Přidat fotografie receptu