Koláče za studena
Typické moučníky vhodné na slavnostní příležitosti se připravují poměrně zdlouhavě díky odpočinku těsta v chladu. Ovšem čekání na dobře prokynuté těsto se vrátí v úžasné chuti a vláčnosti upečených a drobenkou ozdobených koláčků.
Suroviny pro 100 kusů
100kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 46 988 kJ / 11 230 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 320,36 g |
Tuky | 614,99 g |
Vláknina | 41,24 g |
Cholesterol | 3,52 g |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 2,47 g |
Sacharidy | 1 082,90 g |
Postup přípravy
Podle potřeby podsypeme, těsto je tučné, lepí se, ale nakonec se vypracuje velmi dobře. Krok 4: Těsto vrátíme do mísy, přikryjeme vlhkou utěrkou nebo potravinářskou fólií a uložíme na noc do lednice. Krok 5: Druhý den necháme těsto mírně ohřát v teple místnosti, ještě nakyne. Protože je těsta více, rozdělíme ho na další zpracování na poloviny. Krok 6: Mezitím připravíme náplň. Do tvarohu vmícháme vejce, cukr a pudinkový prášek. Můžeme přidat rozinky. Krok 7: Připravíme ze všech náležejících surovin drobenku promnutím mezi prsty. Krok 8: Těsto rozválíme, nakrájíme rádlem na čtverce cca 10 x 10 cm, naplníme tvarohem a uzavřeme do bochánků. Krok 9: Koláče skládáme na plech vystlaný papírem na pečení. Doprostřed každého koláče vytvoříme důlek, pomašlujeme jej rozšlehaným vejcem a ozdobíme drobenkou. Do důlků pod drobenku můžeme přidat i povidla. Krok 10: Pečeme poměrně zprudka na 185–200 °C asi 8–10 minut (podle trouby).
Zveřejněno 24. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláče za studena
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnjW
Moje poznámka
Koláče za studena
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnjW
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 30 minutami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 2 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 6 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 2 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 2 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 4 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 5 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 5 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 6 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 19 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 20 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 20 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 21 hodinami
Tématické fráze:
koláčky za studena,
koláče,
kolac,
vlčnovské koláče,
kynuté těsto za studena,
koláče kynuté za studena,
převalovane kolače,
vlčnovské koláčky,
koláče kynuté v lednici,
převalované svatební koláče recept,
jak se dělá kvásek,
koláčky kynuté za studena,
těsto kynuté za studena,
vlcnovske kolacky recept,
recept na vlčnovské kolače,
svatební koláče recept,
recept těsto na koláče kynuté v lednici,
převalované svatební koláče,
tvarohovy kolac za studena,
kynuté koláče za studena
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
mléko,
droždí čerstvé,
sůl,
vejce,
mouka hladká,
tvaroh,
vejce,
cukr,
pudink vanilkový,
rozinky,
povidla švestková,
máslo,
cukr moučkový,
mouka polohrubá
Komentáře (137)