Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 817 kJ / 1 868 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 153,04 g |
Tuky | 122,46 g |
Vláknina | 16,26 g |
Cholesterol | 525 mg |
Sodík | 930 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 31,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pomocou internetu sa mi podarili vyfiletovat makrelu ja som vzdy len klasicky krajal na podkovicky. Filety som dal na kratko do jednoduchej marinady stava z limetky troska soli korenie olivovy olej, a rychlo ugriloval z obidvoch stran na grille.
Krok 2: Omacka vyzera super prekomplikovana ale take su omacky juznej azie kde sa rozlicne chute pekne spoja a doplnaju. Da sa robit v mixery ale my mame radsej tradicne robenu v maziary je menej cistenia. Zacal som s najtvrdsimi surovinami ako burske oriesky a postupne pridal citronovu travu (da sa nahradit struhanou supou z limetky), galangal ovocne chutiaci zazvor (nemusi byt). Tumeric cerstvy (nahradit susenym) chilli papricky potom salotku a cesnak. Ked treba pridajte olej ako pri vyrobe talianskeho pesta aby to islo lahsie.
Krok 3: Do woku som pridal trosku oleja a roztlacenu zmes som pri stalom miesani oprazil pokial nezacala vonat cca 2 minuty. Pridal nakrajane cherry paradajky trocha podlial pridal thajsku sladku chilli omacku a dusil cca 5 minut. Pridal cerstve bylinky ( cast nechal na ozdobu ) a prilial maly hrncek kokosoveho mlieka a nechal prevarit.
Krok 4: Ked uz exotika tak poriadna, servirovali sme s cierno ryzou, ale pozor na tu potvoru treba ju nechat napucat cez noc alebo robit v tlakovom hrnci. Cast cerstvych byliniek a burskych orieskov sa pouzilo na dekoraciu
Zveřejněno 25. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tropicka makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nz04
Moje poznámka
Tropicka makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nz04
Nejnovější recepty
Pikantní kuličky s nivou
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
Přidáno před 4 hodinami
Nepečené sušenkové kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině a žampionech v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Vánoční kapr s bramborovým salátem
Přidáno před 19 hodinami
Citronové Raffaello
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Reportáž: Proč je Kašpárkova restaurace 420 takovým hitem? Ochutnáte zde luxusní telecí řízek i dezert ve tvaru doutníku
Univerzální krém do cukroví jen ze dvou surovin: Stačí Salko, máslo a pět minut času, zvládne to i začátečník
Cukroví na poslední chvíli: Vosí hnízda, tatrankové kuličky, šuhajdy nebo sladký salám zvládnete levou zadní
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Moanka před 47 minutami
Silný slepičí vývar
Moanka před 50 minutami
Perníčky - měkké bez čekání
Fitulka před 3 hodinami
Šlehačkové cukroví
Fitulka před 3 hodinami
Jednoduché rolády a jednoduché krémy
VM Verca před 15 hodinami
Nejlepší marokánky
MajdaTrajda před 16 hodinami
Halloweenské sušenky
martdol@seznam.cz před 16 hodinami
Krémová pórková polévka
martdol@seznam.cz před 16 hodinami
Domácí vánočka
Zelnak 18. 12. 2024 11:25
Nejlepší vaječný koňak
Tedicka 17. 12. 2024 19:18
Tématické fráze:
makrela,
jak připravit pikles,
pikles recept,
makrela recepty,
makrela recept,
filety z makrely,
recepty makrela,
jak vyfiletovat makrelu,
co je to galangal,
makrela filet recept,
recepty z makrel,
koreni tumeric,
recept makrela,
galangal,
makrela filety recept,
filet makrely recept,
filet z makrely recept,
recept na markelu filety,
filet z makrely,
recepty z galangal
Suroviny:
makrela,
olej olivový,
limetka,
sůl,
pepř,
rajče cherry,
zázvor,
galangal,
tumeric,
cibule šalotka,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
arašídy,
thajská basilka,
koriandr,
omáčka chilli sladká,
tráva citronová,
šťáva limetková,
mléko kokosové
Komentáře (14)